Tgrt Haber

Rusya'dan İsrail'e Doğu Kudüs mesajı: Yaşasın bağımsız Filistin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 16:30 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 17:31
Rusya'dan İsrail'e Doğu Kudüs mesajı: Yaşasın bağımsız Filistin

Sabah erken saatlerde patlak veren savaşın ardından dünyanın gözü İsrail-Gazze hattında. İsrail'de desteğini açıklayan Ukrayna'nın tam aksine Rusya'da Filistin'e tam destek geldi. Yapılan açıklamada, "Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

İsrail-Gazze hattında sabahın erken saatlerinde patlak veren savaş bölgedeki gerilimi had safhaya çıkardıİsrail'in farklı noktaları, Gazze​'den ateşlenen 20 binden fazla atılan roketlerle hedef alındı. Saldırıda en az 40 İsraillinin öldüğü, yaralı sayısının ise 700'ü geçtiği aktarıldı.

Saldırıların ardından İsrail misilleme olarak "Demir Kılıç" operasyonunu başlatırken İsrail ordusundan yapılan açıklamada," İsrail ordusu savaş durumu alarmı ilan etmiştir. Hamas​ saldırıların sonucuna katlanacak" ifadelerine yer verildi. İsrail ordusu, ayrıca onlarca savaş uçağının Gazze'de Hamas'a ait 21 mevziyi vurduğunu duyurdu. 

NETAHYAHU: HİÇ BİLMEDİĞİ BİR BEDEL ÖDEYECEKLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ise "Savaştayız. Düşmanımız daha önce hiç bilmediği bir bedel ödeyecek" açıklamasını yaptı. Hamas lideri İsmail Heniyye ise Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki olarak "bir kahramanlık savaşı" içerisinde olduklarını belirtti.

"FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASINI DESTEKLİYORUZ"

Bölgede tüm bunlar yaşanırken Rusya'da Filistin'e tam destek mesajı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

GAZZE’DE KATLİAM YAŞANACAK! İSRAİL, İRAN VE LÜBNAN’A SALDIRABİLİR

TGRT Haber’de konuşan Uluslararası İlişkiler uzmanı Doç. Dr. Barış Adıbelli, bölgedeyi son gelişmeleri şu ifadelerle değerlendirdi:

“Sürpriz saldırı İsrail’in yaptıklarına karşılık olduğu söyleniyor. Esas katliam Gazze’de yaşanacak. Batı destek yağdıracak.  ABD, benzer şekilde İsrail’in yanında olduğunu açıklayacak. Filistin meselesine zarar verecek. En fazla zararı siviller görecek. İran ve Suriye destek veriyor olabilir. Lübnan Hizbullah’ı da İsrail’i eleştirdi. Hamas’ı ortadan kaldırana kadar çalışacaklar. Gazze’ye yoğun bir saldırı yapacak terör kapsamına sokarak. İsrail uluslararası hukuktan da kaçacak böylece. Ortadoğu eksi Ortadoğu olmayacak. Netanyahu, İran’a saldırmak istiyordu, bir fırsat buldu. Lübnan’a yakın bir operasyon ve İran’ı askeri ve diplomatik olarak sıkıştırabilir”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...