Tgrt Haber

Afganistan'ı çekirgeler istila etti! BM uyardı: Yok edebilir...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Haziran 2023 09:02 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 09:06
Afganistan'ı çekirgeler istila etti! BM uyardı: Yok edebilir...

Afganistan'ın kuzeyinde bulunan binlerce hektarlık tarım arazileri çekirgeler tarafından istila edildi. Uzmanlar, çekirgelerin 1.2 milyon ton buğdayı yok edebileceği konusunda uyardı.

Taliban​'ın yönetime el koyduğu Afganistan​'da fakirlikle mücadele eden halkın başı bu sefer de çekirgelerle dertte... Ülkenin kuzeyindeki Belh Vilayeti’nde bulunan binlerce hektarlık tarım​ arazisi çekirgeler tarafından istila edildi.

Bölgedeki birçok tarım ürününe zarar vermeye başlayan çekirgeler nedeniyle halk zor günler geçiriyor. Mahsullerini korumak isteyen halk, devletten herhangi bir destek alamadıkları için adeta isyan etti. 

DEVLET OLMAYINCA GELENEKSEL YÖNTEMLERE BAŞVURDULAR

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan haberde; köylülerin, çekirge​ türleri arasında en tehlikelilerinden biri olan Fas çekirgelerini modern yöntemlerin bulunmaması nedeniyle geleneksel yöntemlerle yakalamaya çalıştığı aktarıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Programı Ofisi, çekirgelerin yiyebildikleri her şeyi yedikten sonra milyarlarca yumurta yumurtladıklarını ve bunun çiftçilerin mahsullerini yok etme döngüsünün gelecek yıl da devam etmesine neden olduğunu ifade etti.

1.2 MİLYON TON BUĞDAY YOK OLABİLİR

Uzmanlar, çekirge istilasının 1.2 milyon ton buğdayı yok edebileceği konusunda ciddi uyarılarda bulunurken bu miktar Afganistan'da bu yılki mahsulün dörtte birine denk geliyor.

BM'den Richard Tranchard yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz ay Afganistan'da üç yıl üst üste yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl tarım alanlarından daha iyi ve daha fazla ürün alınmasının beklendiğini, ancak şimdi öyle görünüyor ki bu yeni haşere daha iyi bir ürün için umutları yok ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...