Tgrt Haber

YouTube'da 'Tehlike turizmi' videolarıyla ünlendi! Taliban'ın eline düştü

03 Nisan 2023 12:37 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 13:05
YouTube'da 'Tehlike turizmi' videolarıyla ünlendi! Taliban'ın eline düştü

YouTube kanalında gittiği tehlikeli yerlerde çektiği videolarını yayımlayan ve 'Tehlikle turizmi' yaptığını söyleyen 21 yaşındaki Miles Routledge, Afganistan'da Taliban tarafından gözaltına alındı.

Meksika, Kenya, Uganda, Ukrayna gibi tehlikenin yüksek olduğu ülkelerde 'Tehlike turizmi' adı altında YouTube'daki kanalına videolar çeken 21 yaşındaki Miles Routledge Afganistan​'da gözaltına alındı. Presidium isimli sivil toplum kuruluşu da YouTuber​ dahil 3 Britanyalının Afganistan'da gözaltına alındığını doğruladı. Sivil toplum kuruluşu, "Afganistan'da gözaltına alınan Britanyalıların konsoloslukla temas kurabilmesi için çalışıyoruz. Aileleri destekliyoruz. Gözaltına alınan kişilere iyi muamele edildiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

YouTube'da 'Tehlike turizmi' videolarıyla ünlendi! Taliban'ın eline düştü

''İŞKENCEYE DAİR KANIT YOK''

Presidium adlı sivil toplum kuruluşu, iki kişinin ocak ayından beri Taliban​ tarafından gözaltında tutulduğunu, bir kişinin ise ne kadar süredir gözaltında olduğuna dair bir bilgileri olmadığını açıkladı. İşkence gibi olumsuz davranışların söz konusu olmadığı, en azından ellerinde bunu kanıtlayacak herhangi bir somut delil olmadığını belirten kuruluş,  Bize, bu şartlar altında ne kadar iyi olabilirlerse o kadar iyi oldukları söylendi" ifadelerine yer verdi.

YouTube'da 'Tehlike turizmi' videolarıyla ünlendi! Taliban'ın eline düştü

Britanya medyası gözaltına tutulan kişilerin, 53 yaşındaki sağlık görevlisi Kevin Cornwell, Youtube'da "tehlike turizmi" yayınları yapan 21 yaşındaki Miles Routledge ve yardım kuruluşu görevlilerine ev sahipliği yapan bir otelin ismi açıklanmayan müdürü olduğu belirtildi. Routledge'la birlikte Adrian Wojcik ve Roman Bilski isimli iki Polonya vatandaşının da gözaltına alındığı bildirildi. 

YOUTUBER AFGANİSTAN'DAN YAYIN YAPMIŞTI

Britanyalı Youtuber geçen yıl Taliban yönetimi devralırken de Afganistan'dan yayın yapmıştı.  Telegraph'a konuşan Taliban yönetiminden bir yetkili, gözaltına alınan kişilerin "karşı istihbarat birimi" tarafından sorgulandığını belirtti. Presidium'un açıklamasında Taliban'a yanlış anlaşılmaları gidermesi ve gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısı yapıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...