Tgrt Haber

Alman kanalı KKTC'yi tanıdı! Yunanlılar deliye döndü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
27 Temmuz 2024 10:45 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 11:40
Alman kanalı KKTC'yi tanıdı! Yunanlılar deliye döndü

Almanya'nın ARD1 televizyon kanalında yayınlanan bir programda KKTC'yi tanındı. Kullanılan haritada KKTC yer aldı. Yunan medyasında büyük rahatsızlığa sebep oldu. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü anlatılan programda, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'ndan da bahsedilmesi, Yunanistan kanalı tarafından eleştirildi.

Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında yayınlanan bir programda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) haritasına yer verildi.

Programda Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü anlatılırken, KKTC'ye sansür uygulanmadı ve Tahsin Ertuğruloğlu'ndan Dışişleri Bakanı olarak bahsedildi.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Yunanistan merkezli yayın kuruluşu Alpha News, Almanya'daki bu yayın nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadı. Alpha News, ARD'nin KKTC'yi tanımasına ve Tahsin Ertuğruloğlu'nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasına tepki gösterdi.

Alpha News, "Almanya'nın en önemli kanallarından biri olan ARD, KKTC'yi tanıdı. Tahsin Ertuğruloğlu'na KKTC Dışişleri Bakanı dediler, çok üzgünüz" şeklinde yorumda bulundu.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...