Tgrt Haber

Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
26 Temmuz 2024 20:31 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 20:34
Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı 

Yunanistan'ın Türk karasularını ihlal etmesine Türkiye'den hamle gecikmedi. Yunan Kathimerini gazetesinin iddiasına göre Türkiye'nin 5 savaş gemisi bölgede konuşlandırıldı. Emekli Yunan Korgeneral Ioannis Baltzois, Türkiye'nin bu hamlesini korku içinde karşılayarak, "Bu tam bir savaş ilanı" dedi. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı nedeniyle Türkiye iktidarı ve muhalefetiyle Kıbrıs'ta görkemli kutlamalara imza attı. Türkiye'nin 50 gemili gövge gösterisini komşu Yunanistan hazmedemedi. 

Yunan gemileri ve bir İtalyan bayraklı gemi, Girit ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki denizaltı kablo projesi onarımı sırasında izinsiz olarak Türk karasularına girmeye çalıştı. 

TÜRKİYE'DEN HAMLE GECİKMEDİ: 5 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRILDI 

Yunanistan'ın Türk deniz yetki alanlarını ihlal etmesi sonrası Yunan Kathimerini gazetesi tarafından duyurulana göre, Türkiye savaş gemileriyle karşılık verdiği belirtildi. Türkiye sınırda 5 savaş gemisini konuşlandırdı. 

Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı  - 1. Resim

YUNAN GENERALİ KORKU SARDI 

Emekli Yunan Korgeneral Ioannis Baltzois, Türkiye'nin Yunan gemilerini püskürtmesini sindiremeyerek, "Türkiye, Yunanistan’ın kıta sahanlığını sorguluyor ve kabul etmiyor. Çoban adası civarındaki hakimiyetimizi sorgulamaları, tüm Yunan adaları için aynısını düşündüklerini gösterir" dedi.

Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı  - 2. Resim

"SAVAŞ İLANIDIR"

Savaş gemilerini Yunanistan tehdidine karşı konuşlandıran Türkiye'nin bu adımı Baltzois tarafından korkuyla karşılandı.

Baltzois, "Türkiye’nin Çoban ve Kerpe adaları civarına gemi göndermesi bir provokasyon değil, tam bir savaş ilanı" diye konuştu. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...