Tgrt Haber

Almanya’da otobüste bıçaklı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
31 Ağustos 2024 15:13 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 15:17
Almanya’da otobüste bıçaklı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Almanya'nın batısındaki Siegen kentinde bir kadın otobüsteki 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Olay, ülkenin kuzeybatısındaki Solingen'de 3 kişinin ölümüne ve 8 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi.

Almanya​'nın batısında yer alan Siegen kentinde akşam vakti bir kadın​ otobüsteki 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Polis, şüphelinin 32 yaşında bir Alman vatandaşı olduğunu ve saldırıdan sonra tutuklandığını bildirdi.

Saldırı sırasında otobüste seyahat eden 40 kişinin olduğu ifade edildi. Yerel yetkililer saldırıda yaralanan en az üçünün hayati tehlike arz edecek şekilde yaralandığını söyledi.

Polis yetkilileri terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığını ifade ederek saldırının nedenini belirlemeye çalıştıklarını dile getirdi. 

Almanya’da otobüste bıçaklı saldırı: Çok sayıda yaralı var - 1. Resim

BİR HAFTADA İKİNCİ SALDIRI

Olay, Solingen'de 3 kişinin ölümüne ve 8 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan ölümcül bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi. Solingen'de şüpheli, daha önce sığınma başvurusunun reddedilmesi üzerine sınır dışı edilmesi gereken 26 yaşında bir Suriye vatandaşı çıktı. 

Bu olayın ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un hükümeti kamuya açık yerlerde bıçak taşınmasına yeni kısıtlamalar getirmişti.

Ayrıca Almanya, Taliban'ın 2021'de iktidarı geri almasından bu yana ilk kez Katar'ın kolaylaştırdığı bir anlaşmayla hüküm giymiş suçluları Afganistan'a geri göndermeye başladı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...