Tgrt Haber

Son dakika | Almanya'nın Solıngen kentindeki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
24 Ağustos 2024 21:30 - Güncelleme : 24 Ağustos 2024 22:00
Son dakika | Almanya'nın Solıngen kentindeki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi

Son dakika haberi: Almanya'nın Solingen kentindeki 'Çeşitlilik Festivali'nde gerçekleşen ve 3 kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi. 

Son dakika haberine göre, Almanya​'nın Solingen​ kentinde dün gece gerçekleşen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı DEAŞ​ terör örgütü üstlendi.

Düsseldorf Savcısı Markus Caspers, dün polis yetkilisi Thorsten Fleiss ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 15 yaşındaki bir şüphelinin gözaltına alındığını ve halen aranan saldırganla bir bağı olup olmadığının araştırıldığını belirtmişti. Ayrıca Fleiss, "Saldırganın, insanları boğazlarından hedef almış gibi göründüğünü" ifade etmişti. 

Son dakika | Almanya'nın Solıngen kentindeki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi - 1. Resim

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Wuppertal Polis Sözcüsü Alexander Kresta ise saldırıda 3 kişinin öldüğünü ve 4 kişinin ağır yaralandığını ifade etmişti. 

FESTİVAL SALDIRISINI DEAŞ​ ÜSTLENDİ

Alman polisi, saldırı​ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla 15 yaşında bir kişiyi gözaltına aldı. Saldırıyı DEAŞ​ terör örgütü üstlendi.

Son dakika | Almanya'nın Solıngen kentindeki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi - 2. Resim

DIŞİŞLERİ: TÜRK VATANDAŞLARI ZARAR GÖRMEDİ

Olayın arından Dışişleri Bakanlığı, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun görev bölgesindeki olaya ilişkin, "Mevcut bilgilere göre Almanya’nın Solingen​ şehrinde 23 Ağustos'ta yaşanan saldırıda hiçbir vatandaşımız zarar görmemiştir." açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...