Tgrt Haber

Anne ve babasını kaybetti, sedyede çaresizce bekledi: "Şehit oldular ama insan yine de üzülüyor"

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 09:29 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 18:14

İsrail saldırılarında anne ve babasını kaybeden küçük çocuğun sözleri herkesi duygulandırdı.

İsrail'in Filistin​'e 7 Ekim günü başlattığı saldırılar 25. gününde de devam ediyor. Aralıksız süren çatışmalarda binlerce masum Filistinli hayatını kaybetti. 

Atılan sayısız füzelerle Gazze adeta yerle bir oldu. Şehirde tam 29 bin konut yıkıldı. Savaştan en çok etkilenenler ise hiç şüphesiz çocuklar oldu. 

Şifa Hastanesi'nde çekilen görüntüler ise izleyenlerin yüreğini sızlattı. Anne ve babasını kaybeden çocuk çaresizce sedyenin üzerinde otururken görüntülendi. 

Küçük çocuk "Annem ve babam şehit oldu ama insan yine de üzülüyor" dedi. 

450 HEDEF VURULDU 

Öte yandan İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 450’den fazla yere hava saldırısı düzenlediğini ve kara birliklerinin bölgede “faaliyetlerini genişletmeye” devam ettiğini açıkladı.

İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’ye 7 Ekim’de başlattığı saldırıları şiddetini artırarak sürdürüyor.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, savaş uçaklarıyla son 24 saatte 450’den fazla hedefin vurulduğu aktarıldı.

GECE SALDIRILARI DEVAM EDİYOR 

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gece boyunca düzenlediği şiddetli saldırılarda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 23. gününde devam ediyor.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in güneydeki Refah kentinde bir ev ile kuzeydeki Beyt Lahiya'ya düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre ise İsrail güçlerinin Han Yunus ve Refah kentlerine düzenlediği saldırılarda en az 57 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun ise evleri yıkılan ve bu bölgelere sığınmış siviller olduğu aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...