Tgrt Haber

Annesinin kokusunu bile almadı! İsrail saldırılarında ağır yaralanan hamile kadının bebeği sağ kurtarıldı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 10:10 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 10:36

İsrail saldırılarında ağır yaralanan hamile kadının bebeği sağ olarak kurtarıldı.

İsrail ve Filistin​ arasında 7 Ekim günü başlayan savaş​ 26 gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Kara harekatına hazırlık yapan İsrail ordusu gece gündüz demeden Gazze​'ye bomba yağdırıyor. 

Binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılarda yaklaşık 29 bin konut yerle bir oldu. Tanınmaz hale gelen savaş bölgesinden acı görüntüler gelmeye devam ediyor. 

İsrail saldırılarında ağır yaralanan hamile kadının bebeği sağ olarak kurtarıldı. Minik bebeğin hastanedeki görüntülerin yürek yaktı. Gülümseyen gözlerle etrafa bakan minik bebeğin tedavisi devam ediyor. 

HASTANELERDE DURUM KRİTİK 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in defalarca Kudüs ve Endonezya hastaneleri çevresini hedef alarak yaralıların, hastaların, sağlık personelinin ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını tehlikeye attığını vurguladı.

"Gazze'deki Şifa ve Endonezya hastanelerinin iki ana jeneratörünün yarın gün sonunda durması konusunda geri sayım başladı." şeklinde uyarıda bulunan Kudra, tüm taraflara sağlık sistemine yakıt, ilaç ve tıbbi malzemeler sağlamak ve binlerce yaralı ile hastanın hayatını kurtarmak için acilen harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

3 BİN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ 

Filistinli yetkili, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 8 bin 525'e çıktığını, 21 bin 643 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kudra, Bakanlığa 1100'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 2 bin enkaz altında kalan kayıp ihbarı geldiğini aktardı.

İsrail'in kasıtlı olarak 57 sağlık kuruluşunu hedef aldığını, saldırılarda hedef alınmaları ve yakıt sorunu nedeniyle 15 hastane ve 32 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını belirten Kudra, İsrail'in sağlık sistemine yönelik ihlalleri sonucu 130 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini, 25 ambulansın hizmet dışı kaldığını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...