Tgrt Haber

Arap aşiretleri terör örgütü PKK/YPG'ye karşı zafer kazandı! Mücadele sürüyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Eylül 2023 15:15 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 16:50

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasındaki şiddetli çatışmalar sürüyor. Arap aşiretleri, El Bab kırsalındaki Al-Bouheij köyünü, Cerablus kırsalındaki Arap Hassan köyü ve tepesinin kontrolünü terör örgütünden geri aldı.

Arap aşireti liderlerinden biri terör örgütü PKK/YPG tarafından alıkonuldu ve bölgedeki aşiret gençleri terör örgütü PKK​'ya katılmaya zorlandı. Yaşanan bu olaylar terör örgütü PKK/YPG ile Arap aşiretleri​ arasında şiddetli çatışmaların çıkmasına neden oldu. silahlar çekildi, bölgede tansiyon tavan yaptı. 

Deyrizor​'un yanı sıra Münbiç kırsalında da aşiretlerle, PKK/YPG arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Arap aşiretlerinin terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonda El Bab kırsalındaki Al-Bouheij köyü, Cerablus kırsalındaki Arap Hassan köyü ve tepesinin kontrolünü terör örgütünden geri aldı.

Kırsallardaki çatışmalar sürerken halk aşiret üyelerine destek vermeye başladı. Halk, el-Sur beldesinde örgütün sözde karargahına baskın düzenledi, en az 10 terörist yakalandı. 

Arap aşiretleri terör örgütü PKK/YPG'ye karşı zafer kazandı! Mücadele sürüyor

AŞİRET LİDERİNİN BIRAKILMASI İÇİN 12 SAAT SÜRE

Bölgenin en büyük aşiretlerinden el-Akidat'a bağlı el-Bukeyyir aşiretinin ileri gelenleri, terör örgütü PKK/YPG'nin Ahmed el-Habil'i serbest bırakması için 12 saat süre verdi.

HALKTAN AŞİRETLERE DESTEK

PKK terör örgütünün bölgedeki faaliyetleri karşısında duran aşiretlerin mücadelesi devam ederken Halep’e bağlı Azez’de PKK karşıtı gösteri düzenlendi. Aşiretleri destekleyen yüzlerce kişi terör örgütü karşıtı sloganlar attı. Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı askeri operasyon başlatılmasını isteyen Azez halkı, terör örgütüne karşı aşiretlere de destek verdi.

Arap aşiretleri terör örgütü PKK/YPG'ye karşı zafer kazandı! Mücadele sürüyor
Protesto gösterisine katılan Ebu Süleyman adlı bir Suriyeli, “PKK/YPG’ye karşı operasyon başlatılması istediğimiz için bu protestoyu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Arap aşiretleri terör örgütü PKK/YPG'ye karşı zafer kazandı! Mücadele sürüyor

Öte yandan, Suriye​ Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolünde bulunan alanlardaki Deyrizorlu aşiretler, sosyal medyada yayınladıkları görüntülerde, illerinde PKK/YPG'li teröristlere karşı başlayan harekete destek verdiklerini duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...