Tgrt Haber

Arjantin'de korkunç yangın! Ormanda başladı, şehri sardı... Evler boşaltılıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ekim 2023 08:15 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 08:38

Arjantin'in Cordoba kentinde dağlık alanda başlayan orman yangını, şehre sıçradı. Kent merkezine doğru ilerleyen yangın korkunç bir manzara ortaya çıkarırken evlerin tahliyesine başlandı.

Güney Amerika'nın eön kalabalık ülkelerinden Arjantin​ korkunç bir yangınla boğuşuyor! Ülkenin orta kesiminde yer alan Cordoba kentinde dağlık alanda başlayan orman yangını​, yerleşim yerlerine sıçra,yarak adeta şehri ablukaya aldı.

KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

İlgili bakanlıklardan yapılan açıklamada, Punilla Vadisi'nde başlayan orman yangınının kent merkezine doğru ilerlediği ve bazı evlerin önlem olarak boşaltıldığı bildirildi.

İtfaiye​ ekiplerinin yoğun müdahalesine rağmen hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Çevre Bakanlığından yapılan açıklamada ise yangın bölgesine 8 söndürme uçağı ile bir helikopterin sevk edildiği belirtildi. Yangınla mücadeleye ordu mensuplarının da destek verdiği ve alevlerin şiddetine göre tahliye işlemlerinin hızlandırılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, yangının geniş bir alanda etkili olduğu ve yerleşim yerlerine doğru hızla ilerlediği görülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...