Tgrt Haber

Aile aile öldürüyorlar! İsrail ordusu, Gazze'de artık nokta atışlarla cinayet işliyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
17 Kasım 2023 07:08 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 22:40

"Ebu el-Kumsan", "Ebu Dayir", "Ebu Dan", "Eş-Şeyh" ve "El-Aseli" ailelerinin evlerine bomba yağdıran işgal güçleri, katliamlarına yenilerini ekledi. İletişim hatlarındaki kesintiler nedeniyle işlenen cinayet sayısı bilinmiyor.  Tel Aviv yönetimi, BM dahil uluslararası arenadan gelen tüm ateşkes çağrılarına kulak tıkamaya devam ediyor. İşte bölgeden son gelişmeler...

İsrail, 7 Ekim'den bu yana aralıksız bombaladığı Gazze Şeridi'nde yaşanan insani felakete rağmen ölüm saçmaya devam ediyor. İşgal ordusun, abluka altındaki Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırırken onlarca cinayete daha imza attı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI BİLİNMİYOR

Anadolu Ajansı'nın Filistin devlet televizyonundan aktardığı habere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda "Ebu el-Kumsan", "Ebu Dayir", "Ebu Dan", "Eş-Şeyh" ve "El-Aseli" ailelerinin evlerini vurdu.

Haberde, Cibaliya Mülteci Kampı'nı hedef alan bu saldırı, "İsrail'in yeni bir katliamı" olarak nitelendirildi.

Saldırının yapıldığı alanda, yıkılan binaların enkazından insanların çıkarılmaya çalışıldığı görülürken ölü ve yaralı sayısına ilişkin ise henüz bir bilgi verilmedi.

İsrail, Gazze'de nokta atışlarıyla aileleri hedef alıyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre ise İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin Şeyh Rıdav, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerine, Yafa Caddesi, Gazze kenti ve Nezzale bölgesine rastgele ateş açtı.

İsrail'in, Deyr el-Belah'taki Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş bir grup insanı hedef alması sonucu ölen ve yaralananlar oldu. 

GAZZE'DEN SON DAKİKA HABERLERİ

20.01: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Elektrik kesintisi nedeniyle hayati önem taşıyan tıbbi ekipmanların çalışmayı durdurması nedeniyle son 48 saatte farklı bölümlerdeki 24 hasta hayatını kaybetti" dedi.

19.45: BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk: İsrail'in Gazze'nin güneyinde 'güvenli bölge' olarak adlandırdığı öneri savunulamaz. Bölge ne güvenli ne de insan sayısı için uygun. İsrail işgalinin sona ermesi gerektiği açıktır. Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma haklarının güvence altına alınması elzemdir"

16.56: Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Avrupa Birliği'nden (AB) Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için İsrail'e baskı yapmasını talep etti.

16.43: Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Filistin Temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarıyla iletişimlerinin, yoğun çatışmalar ve sınırlı bağlantı nedeniyle zayıf kaldığını belirterek, bu nedenle son 4 gündür yaralanma ve ölümlere ilişkin güncel verilerin DSÖ'ye ulaşmadığını bildirdi.

16.41: İsrail, “salgın hastalıkların kendi topraklarına ulaşmaması” için 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze Şeridi’ne yakıt girişini kabul ettiğini duyurdu.

15.24: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

15.12: BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi’ne gerçekleştirilen insani yardım sevkiyatının yakıt sıkıntısı ve iletişim kesintisi nedeniyle bugün yapılmayacağını bildirdi.

14.54: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan el-Zaytun mahallesinde yerinden edilmiş binlerce insanı barındıran el-Falah Okulu'nu hedef aldı. İlk gelen bilgilere göre saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti ve yaralandı.

14.47: BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği: (İsrail) şimdi Gazze'nin güneyine doğru ilerliyorsa, son çağrı durmaları yönündedir.

14.15:  İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 47 Filistinliyi gözaltına aldı.

14.12: Filistin İstatistik Merkezine göre, İsrail'in yerinden ettiği yüz binlerce Gazzeliden yaklaşık 400 bini güneye göç etmek zorunda kalırken 807 bini kuzeyde topraklarında tutunuyor.

13.44: İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kenti yakınlarında kendilerine ateş açtığı iddiasıyla iki Filistinliyi öldürdü.

Aile aile öldürüyorlar! İsrail ordusu, Gazze'de artık nokta atışlarla cinayet işliyor

13.11: İsrail ordusu, Lübnan topraklarında Hizbullah'a ait "hedeflere" hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

12.37: Lübnan'daki Hizbullah,İsrail'in sınırda yer alan 3 askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu.

12.28: BM Raportörü Pedro Arrojo-Agudo İsrail’e suyu savaş silahı olarak kullanmaması ve Gazze’ye temiz su ve yakıt sağlaması çağrısı yaptı.

GAZZE'NİN GÜNEYİ DE İŞGALE UĞRAYABİLİR

12.18:  İsrail, "güvenli bölge" olduğunu iddia ederek insanları göç etmeye zorladığı Gazze Şeridi'nin güneyini de işgal etme olasılığını masada tutuyor.

12.00: İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da yine gazlı müdahalede bulundu. Yaş bahanesiyle bazı Filitinli Müslümanları Aksa'ya sokmayan İsrail güçleri, çekim yapan Türk gazetecilere de saldırdılar. 

Aile aile öldürüyorlar! İsrail ordusu, Gazze'de artık nokta atışlarla cinayet işliyor

10.40: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze'de daha çok yakıt girişine ihtiyaç duyulduğunu ve bunun sadece yardım tırları için değil hastaneler ve diğer insani hizmetler için de gerekli olduğunu söyledi.

10.39: Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesinde kalan bebeklerin tahliyesini kolaylaştırmak için Mısırlı yetkililerle birlikte çalıştığı ve İsrail Savunma Kuvvetleri ile müzakerelerin sürdüğü bildirildi.

10.27: İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'daki bazı askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

09.58: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, eski İsrail Savunma Bakanı ve ülkede "savaş kabinesi" olarak adlandırılan "Acil Durum Hükümeti"nin üyesi Benny Gantz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddetinin durdurulması için çağrıda bulundu.

09.00: İsrail ordusu, Han Yunus'taki bazı mahallelerde oturanlara evlerini terk edip sığınaklara gitmeleri uyarısını yaptı. Han Yunus, Gazze'nin güneyindeki en büyük kent. Kuzeyde İsrail bombardımanının başlamasının ardından çok sayıda kişi evlerini terk ederek bu bölgelere gelmişti.

Han Yunus'un bazı mahallelerinde İsrail ordusunun dağıttığı duyurularda şunlar yazıyor:

"Güvenliğiniz için oturduğunuz yeri acilen terk etmeniz ve sığınaklara gitmeniz gerekmektedir. Teröristlerin yakınında olan herkesin hayatı tehlikede olacaktır. Teröristler tarafından kullanılan tüm evler hedef alınacaktır."

CENİN'DE MÜLTECİ KAMPINA SALDIRI

08.05: İsrail askerleri, Cenin kent merkezine ve mülteci kampına baskın düzenledi. Baskın sırasında İsrail askerleri ile silahlı Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. Bu sabah yaklaşık 80 İsrail askerinin İbn Sina Hastanesi'ni kuşattığı öğrenildi.

Aile aile öldürüyorlar! İsrail ordusu, Gazze'de artık nokta atışlarla cinayet işliyor

Hastanadeki sağlık görevlilerinden teslim olmaları istendi, avluda arama yapıldı. Sosyal medyaya düşen görüntülerde sağlık çalışanlarının elleri havada dışarı çıktığı görülürken Aljazeera bazı doktorların hastaneyi terk etmeyi reddettiğini bildirdi.

Filistin haber ajansı Wafa ise iki sağlık çalışanının tutuklandığını duyurdu.

06.50: Filistin devlet televizyonu: İsrail'in Batı Şeria'da düzenlediği SİHA saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti, 3'ü ağır yaralandı.

01.00: İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da çıkan olaylarda açtıkları ateş sonucu 2'si çocuk 4 Filistinli yaralandı.

00.00: Endonezya Hastanesi Direktörü Atef el-Kahlout, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nin tamamen hizmet dışı kaldığını duyurdu.

23.50: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, direniş güçlerinin, uzun soluklu bir savaşa hazır olduğunu ve verdiği mücadeleyle de stratejik dönüşümlere kapı açtığını söyledi.

21.25: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’ne düzenlenen kara operasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. “İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nin batı kısmını ele geçirmeyi tamamladı” diyen Gallant, "Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonunun bir sonraki aşamasına geçildi" dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...