Tgrt Haber

Aşırı sıcaklar Çin'i kavuruyor! Sosyal medya hamile arabaları konuşuyor

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ağustos 2024 11:19 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 11:45

Küresel ısınma iklim şartlarının değişmesine sebep olurken birçok ülkede bu durumdan olumsuz etkileniyor. Dünya genelinde sıcaklıkların aşırı artmasıyla birlikte Çin'de çekilen görüntüler olayı başka bir boyuta taşıdı.

Küresel ısınma​ ile artan aşırı sıcaklar​ tüm dünyanın dengesini değiştirmeye devam ediyor. Çin​'den sosyal medya aracılığıyla dünyaya yayılan görüntüler izleyenleri şoke etti.

Aşırı sıcaklar Çin'i kavuruyor! Sosyal medya hamile arabaları konuşuyor - 1. Resim

Bu garip görüntü yakın zamanda Çin​'in diğer bölgelerinde de görüntülendi. Yerel medyadan edinilen bilgilere göre, bu olay Çin​'in Hubei eyaletinde meydana geldi ve kaplamanın anormal derecede yüksek sıcaklıklar nedeniyle şiştiği söyleniyor.

Aşırı sıcaklar Çin'i kavuruyor! Sosyal medya hamile arabaları konuşuyor - 2. Resim

Araçların önünde ve çeşitli noktalarında balon gibi şişliklerin oluştuğu görüntüler çıktı.

Aşırı sıcaklar Çin'i kavuruyor! Sosyal medya hamile arabaları konuşuyor - 3. Resim

NEDEN OLUYOR?

Sektör yetkililerine göre, kaplama işlemi sırasında filmin tutunmasını kolaylaştırmak için önce araç gövde yüzeyine sabunlu su serpiliyor. Bu sırada bazen sabunlu suyun kuruma süresini geciktirmek için gliserin karıştırılıyor. Bu bileşenin sorun oluşturabileceği söyleniyor.

Araç yüzeyi ısındığında gliserin yapışkan yüzeyler arasında buharlaşarak hacmini bin 500 kata kadar artırıyor. Uzun süre önce kaplanmış araçlarda gliserin bileşeni ortadan kalkıyor. Yine de bu durum, sıcaklığa bağlı olarak yakın zamanda kaplanmış araçlarda da meydana gelebiliyor.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...