Tgrt Haber

Avcı az kalsın av oluyordu! Yürekleri ağza getiren timsah adımları

27 Haziran 2023 10:03 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 10:20

ABD'nin Güney Karolina eyaletinde bir balıkçı, balık avlarken timsaha av oluyordu.Timsah pes edip suya dönmeseydi korkunç son yaşanabilirdi.

ABD Güney Karolina'daki bir gölette balıkçıya saldırmak için hamle yapan timsahın o anları kayda geçti. Yürekleri ağza getiren olayı, eşi ve 3 çocuğuyla beraber gezinti yapan Micah Kimberlin kayda aldı. Kimberlin'in yakaladığı görüntülerde bir adam, gölette balık tutarken timsahı fark ediyor. O anlarda timsahı ürkütmemek için adımlarını yavaş yavaş geri doğru atıyor. Bu esnada oltasını da sudan çıkarıyor... 

Timsah, tüm dikkatini balıkçıya vermiş suda ilerlerken bir anda hamlesini yapıp hızlanıyor. Balıkçı​ o anlarda arkasını dönüp koşmaya başlıyor. Korkan balıkçı, hızla koşmaya başlıyor. Timsah ise o anlarda peşinden gitmek yerine pes edip suya dönüyor.

100 BİN TİMSAH VAR

Daily Mail'in haberine göre, Güney Karolina Doğal Kaynaklar Departmanı'nda timsahlarla ilgili birimde çalışan Morgan Hart, videodaki hayvanın daha önce insanlar tarafından beslendiğini belirtti:

''Orada balık tutanların geçmişte hayvana yemek verdiği öğrenildi.''

Avcı az kalsın av oluyordu! Yürekleri ağza getiren timsah adımları

Hart, bir timsahın yemek için insanlara yaklaşmasının tehlikeli olduğunu ve hayvanın öldürülmesi gerektiğini ifade etti. Uzman, içinde timsah olduğu bilinen bir gölette balık tutan kişilere mesafelerini koruma tavsiyesi verdi.

Güney Karolina'daki timsahların sayısının yaklaşık 100 bin olduğu tahmin ediliyor. Yaban hayatı uzmanları, timsah beslemenin hayvanları, insanlara karşı duyduğu korkuyu kaybetmelerine yol açabileceğini söylüyor. Güney Karolina'da timsah beslemek yasak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...