Tgrt Haber

Avrupa Birliği'nden Gazze'ye 25 milyon euroluk yeni yardım paketi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
06 Kasım 2023 17:17 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 17:23
Avrupa Birliği'nden Gazze'ye 25 milyon euroluk yeni yardım paketi

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Gazze’ye yönelik yardımlarını arttıracağını söyledi. Leyen, AB tarafından 25 milyon Euro daha yardım yapılacağını bildirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Birçok ülke ve kuruluş insani yardımları Filistin​ halkına ulaştırmak için çaba sarf ediyor. AB Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB tarafından Filistin’e 25 milyon euro daha yardım yapılacağını böylece Gazze’ye yapılan yardımın toplamda 100 milyon euroya ulaşacağını ifade etti.

İNSANİ YARDIM​ KURULUŞLARINA VERİLECEK

Leyen, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze’ye AB tarafından 25 milyon euro daha yardım yapılacağını söyledi. Leyen, Brüksel’de yaptığı açıklamasında “Böylece, Avrupa Birliği Gazze'deki siviller için toplamda 100 milyon euro yardımda bulunmuş olacak” dedi. Yardımın direkt insani yardım kuruluşlarına yapılacağını kaydeden Leyen, Gazze’ye daha fazla insani yardım malzemesi taşıyan konvoyun gönderilmesi ve insani koridor sağlanması için İsrail, Mısır ve Birleşmiş Milletlerle işbirliğinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 31. günde ölü ve yaralı sayısı artıyor.

“İNSANCIL HUKUKA SAYGI GÖSTERİLMESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, Kızılhaç’ın rehinelere ulaşması karşılığında İsrail Gazze’deki saldırılarını durdurma planı önerdi. Borrell, “İster ateşkes ister ara deyin şiddetin azalması ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesine ihtiyacımız var” dedi.

ÖLÜ, YARALI SAYISI ARTIYOR

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 31. gününde devam ediyor. Gazze'nin Han Yunus kentindeki Shaqwra ailesine ait bir binaya düzenlenen saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Sivil savunma ekipleri ve bölge halkı, yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...