Tgrt Haber

Aynı şirket aynı panik! Türkiye'ye de acil iniş yapan Hindistan uçağında yeniden bomba alarmı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
15 Ekim 2024 16:10 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 17:19
Aynı şirket aynı panik! Türkiye'ye de acil iniş yapan Hindistan uçağında yeniden bomba alarmı

Hindistan'ın Delhi şehrinden kalkan ve ABD'nin Chicago eyaletine giden Hindistan Havayolları'na ait bir uçak, bomba tehdidi nedeniyle zorunlu iniş yaptı. Bu olay geçtiğimiz ay yine aynı havayolu şirketinin başka bir bomba tehdidi üzerine Erzurum'a inmesini akıllara getirdi.

Hindistan'ın Delhi​ şehrinden kalkarak ABD'nin Chicago​ eyaletine giden Hindistan Havayolları'na ait bir uçak, bomba tehdidi nedeniyle Kanada'nın Iqaluit Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Uçaktaki yolcuların, bir bomba imha biriminin uçağa girmesiyle tahliye edildiği ifade edildi. Olayın, uçağın seferi sırasında sosyal medyada yapılan bir bomba tehdidinin ardından yaşandığı ileri sürüldü.

Aynı şirket aynı panik! Türkiye'ye de acil iniş yapan Hindistan uçağında yeniden bomba alarmı - 1. Resim


ŞİRKET OLAYI DOĞRULADI

Hindistan Havayolları yaptığı açıklamada uçuşun "sosyal medyada yayımlanan bir güvenlik tehdidine konu olduğunu” doğruladı.

Hindistan Havayolları'nın sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamasında, "15 Ekim 2024 tarihinde Delhi'den Chicago'ya sefer yapan AI127 sefer sayılı uçuş, internette yayımlanan bir güvenlik tehdidine konu olmuş ve önlem olarak Kanada'daki Iqaluit Havalimanı'na inmiştir. Uçak ve yolcular, belirlenen güvenlik protokolü uyarınca yeniden taramadan geçiriliyor. Hindistan Havayolları, yolcuların seyahatlerine devam edebilecekleri zamana kadar onlara yardımcı olmak üzere havalimanındaki acenteleri harekete geçirmiştir.” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'YE DE BOMBA TEHDİDİYLE İNİŞ YAPMIŞTI

Hindistan Havayollarına ait başka bir uçak, geçtiğimiz ay Mumbai-Frankfurt seferi sırasında yolculardan birinin peçeteye yazdığı "Uçakta bomba var" notuyla ihbarda bulunması üzerine Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapmıştı.

Uçağın zorunlu inişi sonrası yapılan arama tarama çalışmaları sonunda, bomba ihbarının asılsız olduğu tespit edilmişti.

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe15 Ekim 2024 16:28

Bu neyin nesi artık insanlar biraz sakin olsunlar bu tür saçma tehditlerle insanları korkutmasın

Sonraki Haber Yükleniyor...