Tgrt Haber

Azerbaycan Karabağ için barışçıl bir entegrasyon istiyor: Silah bırakan Ermenilere af gelebilir

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
22 Eylül 2023 12:47 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 13:18
Azerbaycan Karabağ için barışçıl bir entegrasyon istiyor: Silah bırakan Ermenilere af gelebilir

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunun başarılı şekilde sona ermesinin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, silah bırakan Ermeniler için af çıkarmayı düşündüklerini belirtti.

Karabağ​'da Azerbaycan​ ordusunun başarılı antiterör operasyonunun ardından bölgedeki yasa dışı silahlı Ermeni güçleri mühimmatlarını, silahlarını bırakarak kaçtı. Azerbaycan'ın taleplerini kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, yeni açıklamalarda bulundu. 

Reuters'a açıklamalarda bulunan Hacıyev, eski askerler ve savaşçılar için dahi affı gündeme aldıklarını ifade etti. Hacıyev, bazı silahlı grupların şartlarını kabul etmedikleri ve direnişe devam edecekleri yönünde açıklama yaptıklarını da sözlerine ekledi.

"Bazı küçük grupların ormanlık alana gittiğini gördüklerini" belirten Hacıyev, ancak bunu güvenlik açısından büyük bir zorluk olarak değerlendirmediklerini kaydetti.

''BARIŞÇIL BİR ENTEGRASYON İSTİYORUZ''

Azerbaycan'a entegrasyonda Karabağ Ermenilerinin haklarına saygı gösterileceğini vurgulayan Hacıyev, Dağlık Karabağ​'daki Ermenilerin insani yardım talep ettiğini ve bunun üzerine bölgeye insani yardım malzemesi gönderileceğini belirtti.

Hacıyev, Azerbaycan'ın Karabağ Ermenilerinin barışçıl bir şekilde entegrasyonunu istediğinin de altını çizdi.

İNSANİ YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Azerbaycan'ın başlattığı antiterör operasyonunun başarıyla sonlanmasının ardından Yevlah'ta gerçekleşen barış görüşmeleriyle beraber ilk somut adım atıldı. 

Azerbaycan bugün Türkiye saati ile 07.30'da Ağdam üzerinden Hankendi'ye insani yardım ulaştırıyor. Karabağ'da yaşayan Ermenilere, Ağdam yolu üzerinden insani yardım ulaşması önemli somut adım olarak kayıtlara geçti.

Karabağ'da yaşayan Ermenilere, Ağdam yolu üzerinden insani yardım ulaşması önemli somut adım olarak kayıtlara geçti.

AĞDAM-HANKENDİ YOLU

Ermenilerin Ermenistan​'a gidiş gelişlerinde kullandıkları Laçın-Hankendi yolu, sınır muhafızlarına bir süredir kapalıydı. Azerbaycan, taciz ateşlerinin açılması, Ululararası Kızılhaç Komitesi araçlarıyla kaçak eşya getirilmesi gibi gerekçelerle yolu kapatmıştı. Siviller için açık olsa da ağır vasıtaların geçişi yasaktı. 

Egemen olduğu topraklarda kendisiyle daha önceden konuşulmayan sevkiyata izin vermeyeceğini belirten Azerbaycan, Ermeni nüfusa sevkiyatlar için Ağdam - Hankendi yolunu öneriyordu.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...