Tgrt Haber

Azerbaycan sözünü tuttu: Karabağ'daki Ermenilere yardım tırları ulaştı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Eylül 2023 11:07 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 12:46
Azerbaycan sözünü tuttu: Karabağ'daki Ermenilere yardım tırları ulaştı

Azerbaycan'ın başarılı geçen antiterör operasyonunun ardından Karabağ'daki Ermenilere gönderdiği insani yardımlar Hankendi'ye ulaştı.

Azerbaycan​'ın Karabağ​'daki Ermenilere dün gönderdiği yardım konvoyu, Hankendi’ye ulaştı. Her biri 20 ton gıda ve hijyen malzemesi taşıyan 2 tır ve ekmek taşıyan 2 kamyondan oluşan insani yardım konvoyu, yükleri Karabağ'daki Ermenilere teslim etti.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, araçların gece saatlerinde Ağdam’a döndüğü duyurdu.

AZERBAYCAN SÖZÜNÜ TUTTU

Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri 21 Eylül’de Azerbaycan'ın Yevlah kentinde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, Karabağ'da yaşayan Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu ve bölgenin altyapısının yeniden tesis edilmesi ile faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları ele alınırken, Ermeni nüfusun temsilcileri Ermenilerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için talepte bulunmuştu. Azerbaycan tarafı da bu ihtiyaçların kısa süre içinde karşılanacağını belirtmişti.

Azerbaycan Karabağda güvenliği sağladı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Karabağ Bölge Merkezi Başkanı Mirali Feyziyev, dün yardım konvoyunun yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, Karabağ'da yaşayan Ermeni nüfusa insani konularda destek sağlanmasına devam edileceğini belirtmişti.

ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...