Tgrt Haber

Azerbaycan, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için 100 milyon dolarlık destek verecek

Editör: Burak Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 Nisan 2023 09:58 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 10:20
Azerbaycan, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için 100 milyon dolarlık destek verecek

Azerbaycan, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından şehrin yeniden inşası için 100 milyon dolar destek vereceğini duyurdu.

Türkiye​, 6 Şubat sabahına asrın felaketiyle uyandı. Toplamda 17 şehri etkileyen ve 11 şehirde büyük bir yıkıma sebep olan Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin ardından resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde can kaybı yaşandı. 

Bu büyük afetin ardından devlet ve millet el ele felaketin izlerini silmeye çalışıyor.

AZERBAYCAN​ HER ZAMANKİ GİBİ TÜRKİYE'NİN YANINDA

Uluslararası kamuoyundan da bu yeniden ayağa kalkma seferberliğine destek geliyor.

Özellikle dost ülkeler bu süreçte Türkiye'yi yalnız bırakmadı.

Bu ülkelerin başında ise Azerbaycan geliyor.

Depremin ilk anından bu yana arama kurtarma çalışmaları ve sonrasında toplanan yardımlarda hem en önde yer alan Azerbaycan,depremle yıkılan şehirlerin inşasında da yer alacak.

Bu kapsamda Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nin düzenlediği iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için 100 milyon dolarlık destek verecek

KAHRAMANMARAŞ'IN YENİDEN İNŞASI İÇİN 100 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Azerbaycan'ın Türkiye'nin inşası için 100 milyon dolar ayırdığını belirten Aliyev “Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş için 100 milyon dolar para ayırdı. Azerbaycan Caddesi’nin yeniden inşa edilmesine destek olacağız. Oradaki arazileri de gezdik. Yakın günlerde yeni çalışmalar başlayacak. Azerbaycan elinden geleni yapacaktır” dedi.

Azerbaycan, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için 100 milyon dolarlık destek verecek

"MİLLETİMİZ HER ZAMAN BİR OLACAK"

Adil Aliyev, diğer deprem​ illerine de maddi destekte bulunacaklarını söyledi.

Aliyev, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye’nin yardımlarına dikkat çekerek, “Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Milletimizi, kardeşliğimizi sevmeyen devletler çoktur. Ama biz bir olarak onlara karşı durmayı başarmalıyız” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...