Tgrt Haber

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı büyük zaferi dünya basınında: Rusya intikamını aldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 11:33 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 12:05

Azerbaycan'ın Ermeni silahlı güçlerine 24 saatte kazandığı büyük zafer dünya basınında geniş yankı buldu. 'Yıldırım saldırısı' olarak nitelendirilen terör operasyonu için İngilizler 'Rusya'nın intikamı' yorumunda bulundu.

Dünya basını sayfalarını Azerbaycan'ın zaferine ayırdı

Azerbaycan​, 19 Eylül'de Karabağ​'da anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterör operasyonunun başlatıldığını duyurmuştu. Hem havandan hem de karadan yasa dışı Ermeni silahlı güçlerini vuran Azerbaycan, düşmanını 24 saat sonra pes ettirdi. Ateşkesin arından Ermeni silahlı güçleri, Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti ve silah bırakıp mayabölgeyi terk etmeye başladı.

'YILDIRIM SALDIRISI İLE ZAFER'

Azerbaycan'ın Ermenistan​'a karşı kazandığı bu büyük zaferini dünya basını manşetlerine taşıdı. ABD merkezli Politico, 24 saatte gelen zafer sonrası 'Azerbaycan, Dağlık Karabağ​'daki yıldırım saldırısında zafer ilan etti' başlığını attı.

'RUSYA İNTİKAM ALIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR'

İngiliz Telegraph gazetesi de gelişmeyi "Azerbaycan'ın zaferi Vladimir Putin'i eleştirenleri üzüyor ama Ermenistan'ı Batılı müttefiklere doğru itiyor" başlığı ile manşetine taşıdı. Haberde 'Kremlin'in askeri operasyonda oynadığı role ilişkin sorular devam ediyor, ancak Rus barış güçlerinin eylemsizliği intikam gibi görünüyor' ifadelerine yer verildi. 

Ermeni milislerin mevzilerinden kaçtığı anlar

'ORTAK TATBİKAT KARARI İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ'

Muhalif çizgisi ile bilinen The Moscow Times ise Kremlin'in 'Paşinyan planını' yazdı. 'Kremlin medyaya ve milletvekillerine karabağ ihtilafından Ermenistan'ı suçlamalarını emretti' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi;

"Rusya'nın bağımsız Haber kuruluşları Meduza ve Vyorstka'nın çarşamba günü isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Kremlin medyaya ve milletvekillerine Azerbaycan'ın tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesine yaptığı son saldırıdan dolayı Ermenistan'ı suçlama talimatı verdi. Son çatışmaların başlamasından önce Moskova, ABD birlikleriyle ortak askeri tatbikatlar yapacağını duyuran Erivan'ı dostça olmayan adımlar atmakla suçlamıştı"'

PAŞİNYAN'A TEPKİLER DİNMİYOR

Fransa merkezli haber ajansı AFP ise Ermenistan'da Paşinyan karşıtı protestoları yazdı. Paşinyan'ı protesto eden göstericiler ile polisin çatıştığını aktaran gazete, göstericilerin Paşinyan'ın istifasını istediği belirtti. 

Azerbaycan'ın zaferi sonrası Erivan'da öfke dinmiyor.

'DİRENİŞİN ÇARPICI ÇÖKÜŞÜ'

Hindistan merkezli NDTV Ermeni unsurların silah bırakma kararı için 'Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü' dedi. Haberde 'Bu çöküş Aliyev​'in Ermeni çoğunluklu Dağlık Karabağ'ı tekrar Bakü'nün kontrolü altına alma arayışında büyük bir zaferi temsil ediyor' yorumuna yer verildi.

Katar merkezli Al Jazeera Azerbaycan'ın başarılı operasyonu sonrası Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki rolünün sorgulandığını yazdı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...