Tgrt Haber

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2023 19:30 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 21:07
Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti

Geçtiğimiz günlerde komaya giren Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'dan üzen haber geldi. Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesinde tedavi altına alınan Paşayeva, durumunun kötüleşmesinin ardından hayata veda etti. Paşayeva on gün önce Azerbaycan'ın Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu ile ilgili TGRT Haber'e açıklamalarda bulunmuştu.

Dört gün önce komaya girdiğini duyurulan Azerbaycanlı Milletvekili​ Ganire Paşayeva'dan acı haber geldi. Azerbaycan​'ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesinde gözetim altında tutulan Paşayeva'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Komaya girmesinden 4 gün sonra hayatını kaybeden Paşayeva'nın komaya neden girdiği ise henüz bilinmiyor. 

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğan 45 yaşındaki Milletvekili Ganire Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı.

6 Kasım 2005 günü yapılan meclis genel seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Paşayeva, Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı dönem milletvekili olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

10 GÜN ÖNCE TGRT HABER'DE KONUŞMUŞTU

Paşayeva, 10 gün önce Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonuna ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere TGRT Haber' bağlanmış, "Ya toprağımızdan çıkacaksınız ya da vura vura çıkartacağız" diyerek Ermeni güçlerine gözdağı vermişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...