Tgrt Haber

Bazen gruplarla saldırıyorlar bazen tek tek! Polonya'da sınırı böyle geçmeye çalışıyorlar

18 Ağustos 2023 15:08 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 15:27

Polonya Sınır Muhafızları, düzensiz göçmenlerin Belarus sınırından geçişini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ülkeye girme girişimlerini gösteren bir video paylaşan muhafızlar, zaman zaman grup halinde teşebbüsler olduğunu belirttiler. 

Rus paralı asker grubu Wagner​'in,  Polonya-Belarus sınırına konuşlanmasının ardından artan kaçak giriş hamleleri Polonya​ Sınır Muhafızları tarafından geri püskürtülüyor. Wagner'in ardından artan düzensiz göçmen akınının önüne set çekmek isteyen Polonya, sınır muhafızlarının sayısını artırdı. 

Polonya’da yetkililer düzensiz göçmenlerin Belarus’tan ülkeye girme teşebbüsünün görüntülerini paylaştı. Polonya Sınır Muhafızları, açıklamalarında muhafızların sınırda sürekli devriye gezdiğini ve termal kameralarla bölgenin sıkı bir şekilde takip edildiğini belirtti.

BAZEN GRUP HALİNDE SALDIRIYORLAR

Belarus​ sınırından Polonya’ya sadece 2023 yılında yaklaşık 20 bin illegal geçme girişimi olduğunu vurgulayan sınır muhafızları, düzensiz göçmenlerin bazen 40 kişilik kadar gruplarla saldırı düzenlediğini de ifade etti.

Bazen gruplarla saldırıyorlar bazen tek tek! Polonya'da sınırı böyle geçmeye çalışıyorlar

Öte yandan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, geçen hafta kamu radyosunda sınırı bölgelerini güçlendirmek için 10 bin askerin konuşlandırılacağını duyurmuştu.

Bazen gruplarla saldırıyorlar bazen tek tek! Polonya'da sınırı böyle geçmeye çalışıyorlar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...