Tgrt Haber

BBC'den Erdoğan analizi: Türkiye'yi küresel güç yapma yolunda

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 13:27 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 13:35

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye başlıklı bir analiz haber yayımladı. Haberde Türkiye'nin Afrika’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde attığı adımlara dikkat çekildi. Osmanlı mirası hatırlatması yapan BBC, "Türkiye kendini yeniden markalaştırdı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dış politikada artan etkisi yabancı medyada geniş yer bulmaya devam ediyor. İngiliz haber kanalı BBC​, Türk dış politikasının başarısını ekranlarına taşıdı. Haberde, Türkiye’nin Kafkaslar​ ve Afrika’da artan etkisine dikkat çekildi. BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi yeniden küresel güç yapma hedefine odaklandığını ifade etti. "Türkiye kendini yeniden markalaştırdı” denildi. Osmanlı mirası hatırlatması yapıldı.

YUMUŞAK GÜÇ ALTERNATİFİ SUNUYOR 

İngiliz yayın kuruluşu ayrıca Erdoğan'ın etki alanının kıtalar arası bir boyut kazandığına vurgu yaptı. Türkiye’nin bölgede süper güçler Rusya ve Çin’den farklı olarak 'yumuşak güç' alternatifi sunduğunu belirtti. BBC, Afrika​ kıtasındaki “Fransız karşıtı” duyarlılığa da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye​'yi "Afro-Avrasyalı" bir ülke olarak tanımlamasına yer verdi. Erdoğan'ın özellikle Afrika’da ticaret, insani yardım, eğitim ve diplomasi bağlantılarını genişlettiği belirtildi. 

Analiz haberde Türk SİHA'larından da söz edildi. Afrika devletlerinin terörle mücadele için bu SİHA’ları kullandığı vurgulandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...