Tgrt Haber

Biden İsrail’e destekte kararlı: Hamas’tan kurtulana kadar devam edeceğiz

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Aralık 2023 10:22 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 13:01

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e askeri desteği sürdürmekte kararlı. Biden, “Hamas'tan kurtulana kadar İsrail'e askeri destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

İsrail, ABD’den aldığı güçle Gazze şeridine yönelik saldırılarında geri atmıyor. İsrail’in en büyük destekçisi ABD​ Başkanı Joe Biden​, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray'da düzenlenen resepsiyonda, İsrail'e askeri desteğinin süreceğini söyledi.

FİLİSTİN’E DESTEKTEN RAHATSIZ

The Times of Israel'in haberine göre, Biden, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e saldırıları nedeniyle ABD'de artan antisemitizmi kınadığını belirtti.

“HAMAS’TAN KURTULANA KADAR”

Biden, "Hamas'tan kurtulana kadar İsrail'e askeri destek vermeye devam edeceklerini" vurgulayarak, "Ama çok dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz." ifadesini kullandı.

"SENİ SEVİYORUM BİBİ AMA..."

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'ya eskiden verdiği bir fotoğrafa gönderme yapması dikkat çekti. Tel Aviv yönetimiyle fikir ayrılıkları yaşadıklarını belirten Biden, Yahudilerin kutladığı Hanuka Bayramı için pazartesi günü Beyaz Saray'da düzenlenen resepsiyonda, Netanyahu'yla eskiye dayanan dostluklarından bahsetti. Netanyahu'yu 51 yıldır tanıdığını belirten Biden, eskiden birlikte çektirdikleri bir fotoğrafa gönderme yaparak şunları söyledi: "Netanyahu'nun masasında bir fotoğraf var. Üzerine 'Seni seviyorum Bibi ama söylediğin hiçbir şeye katılmıyorum' yazmıştım. Bu söylediklerim bugün de geçerli."

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor.

“İSRAİL OLMAZSA YAHUDİLER GÜVENDE OLMAZ”

Yahudiler ile İsrail'in güvenliğine ve bağımsız Yahudi devletinin varoluş hakkına bağlılığının sarsılmaz olduğunu dile getiren Biden, "İsrail olmasaydı dünyada tek bir Yahudi güvende olmazdı." dedi. Biden, "Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce 'Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonist'im' dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim." diye konuştu.

İSRAİLLİ SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail ordusu, işgal ettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Filistinli direnişçilerle girilen çatışmalarda yaralanan bir İsrailli subayın öldüğünü duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, İsrail ordusu, Gazze'de yaralanan bir subayının dün öldüğünü açıkladı.

Ordunun sitesinde yer alan rakamlara göre, 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 105'i Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 434'e yükseldi. Ordu ayrıca, İsrail güçlerinin hava saldırıları ve topçu atışlarının desteğiyle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti içlerine doğru ilerlediğini duyurdu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...