Tgrt Haber

Birleşmiş Milletler, Ermeni çetelerin algılarını yıktı: Azerbaycan sivillere zarar vermedi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 20:25 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 23:55
Birleşmiş Milletler, Ermeni çetelerin algılarını yıktı: Azerbaycan sivillere zarar vermedi

Birleşmiş Milletler, Azerbaycan'ın Karabağ'daki anti terör operasyonunun ardından başlatılan Azerbaycan'ın sivilleri hedef aldığı yönündeki algı oyunlarını bozdu. BM, Karabağ'a giden heyetin, Ermeni sivillere yönelik şiddet uygulandığına ilişkin tespite rastlamadığını, bölgede sivil altyapıların hedef alınmadığını gördüklerini açıkladı.

Azerbaycan'ın 19 Eylül'de Karabağ​'da başlattığı ve 24 saat süren antiterör operasyonunun ardından Ermeni silahlı gruplar, sağlanan ateşkes sonucu teslim olmuştu. 

Ermeni nüfusuyla Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlarken Birleşmiş Milletlerin (BM) ilgili kurumlarının temsilcilerinden oluşan komisyon, 30 yılın ardından ilk kez Karabağ'a incelemelerde bulundu.

BM​ Sözcüsü Stephane Dujarric​, Azerbaycan hükümetinin daveti üzerine hafta sonu Karabağ bölgesine BM heyetinin düzenlediği ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

'İNSANİ DURUM İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLDİ'

Heyetin bölgedeki insani durum ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştığını aktaran Dujarric, heyette aralarında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) temsilciler bulunduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler, Ermeni çetelerin algılarını yıktı: Azerbaycan sivillere zarar vermedi

'SİVİLLERE ŞİDDET UYGULANMADI'

Dujarric, heyetin, Laçın'daki sınır kontrol noktasında ve Hankendi şehrinde incelemelerde bulunduğunu belirterek "Heyet, Ermeni sivillere yönelik şiddet uygulandığına ilişkin tespite rastlamadığını, bölgede sivil altyapıların hedef alınmadığını gördüklerini bildirdi" ifadelerini kullandı.

Hastaneler, okullar, evler, dini ve kültürel merkezlerin hedef alınmadığını ve Azerbaycan hükümetinin sağlık hizmetini tekrar kesintisiz yürütmek için çalışmalar başlattığını ifade eden Dujarric, tarım alanları ve hayvanlara da zarar verilmediğinin görüldüğünü kaydetti.

Birleşmiş Milletler, Ermeni çetelerin algılarını yıktı: Azerbaycan sivillere zarar vermedi

'BÖLGEDE GÜVEN TEKRAR İNŞA EDİLMELİ'

Dujarric, heyetin bölgedeki Ermeni toplumun temsilcileriyle de bir araya geldiğini aktardı.Bölgede tekrar güven inşa edilmesinin önemine vurgu yapan Dujarric, tüm tarafların bunun için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Qwerty 3 Ekim 2023 05:54

islamın farkı

Sonraki Haber Yükleniyor...