Tgrt Haber

BM'den itiraf gibi 'kara harekatı' açıklaması: Tarih hepimizi yargılıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 21:10 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 21:38
BM'den itiraf gibi 'kara harekatı' açıklaması: Tarih hepimizi yargılıyor

İsrail, ablukaya aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarında yeni aşamaya geçtiğini duyurdu. İsrail kara kuvvetleri operasyonlarını genişletirken BM'den çarpıcı bir itiraf geldi. Gazze halkının çığ gibi büyüyen insani acıyla karşı karşıya kaldığını belirten Guterres, "Tarih hepimizi yargılıyor" dedi.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze​'yi bombardımana tutan İsrail, saldırılarında yeni bir aşamaya geçtiklerini duyurdu.

Çatışmaların 21. gününde Gazze’nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, bu akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. Hamas'tan gelen açıklamada 40 dakikada 100'den fazla saldırının gerçekleşti bildirildi.

7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından gerçekleşen hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sivillerin sayısı 8 bine yaklaştı.

BM​ Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. 

'TARİH HEPİMİZİ YARGILIYOR!

Çatışmaların son bulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Guterres, "Köklü bir değişiklik olmadığı takdirde, Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş bir çığ gibi büyüyen insani acıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu bir kader anı. Tarih hepimizi yargılıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BM SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaların durdurulması için üzerine düşen sorumluluğunu bir kez daha yerine getirmediğini belirterek, "İnsan hak ve hürriyetleri konusunda mangalda kül bırakmayan batılı ülkeler, ateşe körükle gitmek dışında hiçbir adım atmadı" sözlerini kullanmıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası İsrail, savaş ilan ettiğini duyurdu. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...