Tgrt Haber

İsrail'den Filistinli sivillere tehdit gibi uyarı: Hastaneler korunma statüsünü yitirdi

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 18:23 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 20:52
İsrail'den Filistinli sivillere tehdit gibi uyarı: Hastaneler korunma statüsünü yitirdi

Hamas'ın 7 Ekim'deki operasyonunun ardından Gazze'yi ablukaya alan İsrail ordusu, sivillerin sığındığı hastaneleri de hedef alıyor. Şifa Hastanesi yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombalayan İsrail'den yine tehdit gibi uyarı geldi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın Şifa Hastanesi'ni "kalkan" olarak kullandığını öne sürerek, "Tıbbi kurumlar terör amacıyla kullanıldığı zaman uluslararası hukuka göre saldırılardan korunma statülerini kaybetmekle yükümlüdürler" dedi. İddiaları reddeden Hamas, saldırıların durdurulması için acil müdahale çağrısında bulundu.

Gazze​'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, bir gün arayla ikinci kara harekatını gerçekleştirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri, tankların Gazze'nin kuzeyine girdiğini ve belirlenen hedefleri vurduktan sonra geri döndüğünü duyurdu.

Gazze'ye bomba yağdırmaya devam eden İsrail, çatışmaların başladığı günden beri tedavi görenlere ve yer arayışında olan pek çok kişiye ev sahipliği yapan hastaneleri de hedef alıyor.

24 Ekim'de Şifa Hastanesi​ yakınlarındaki yerleşim yerlerini bombalayan İsrail'den yine bir uyarı geldi.

'HAMAS, HASTANELERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR'

İsrail ordusu, Hamas​'ın Şifa Hastanesi'ni "kalkan" olarak kullandığını öne sürerek, Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin boşaltılmasını istedi. 

'HASTANELER KORUNMA STATÜSÜNÜ KAYBETTİ'

"Hamas, terör altyapısına kalkan olarak kullandığı hastanelerden saldırı​ düzenliyor" iddiasında bulunan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Tıbbi kurumlar terör amacıyla kullanıldığı zaman uluslararası hukuka göre saldırılardan korunma statülerini kaybetmekle yükümlüdürler" dedi.

'SİVİLLERİN ŞEHİR MERKEZİNDEN GİTMELERİ İÇİN ÇAĞRI YAPTIK'

Hamas'ın, hastanelerin envaterindeki yakıtı kendi amaçları için kullandığını da iddia eden Hagari, şunları söyledi:

"İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillere, iki haftadan uzun süredir, kendi güvenlikleri için geçici olarak Gazze vadisinin güneyine gitmeleri çağrısı yapmış ve çağrı yapmaya devam etmektedir."

'DÜNYAYA KIRMIZI BAYRAK SALLIYORUZ'

Hagari, İsrail’in daha önce boşatılması için uyardığı hastanelerin bunu kabul etmemesine ilişkin de "Biz dünyaya kırmızı bayrak sallıyoruz. Bu, hastanelerin uluslararası hukuka aykırı biçimde terör altyapısı olarak kullanılmasına ve Gazzelilerin canlı kalkan olarak kullanılmasına karşı bir kırmızı bayraktır” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun hastaneler ve Gazze'nin kuzeyine yaptığı saldırılarda İsrailli esirlerin buralarda tutulması durumunda can güvenliğinin nasıl sağlanacağı sorusuna Hagari, İsrail’in Gazze’deki hedeflerinin “Hamas’ı yenmek ve rehineleri evine geri getirmek” olduğu cevabını verdi.

HAMAS'TAN ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI!

İsrail'in Şifa Hastanesine ilişkin iddialarını reddeden Hamas, "Saldırıların durdurulması için BM ile Arap ve İslam ülkelerini acil müdahaleye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Ata baysal29 Ekim 2023 01:49

Zalimler hiçbir zaman galip gelemeyecektir Rabbim mazlumlarla beraber zalimlerle değil zalimin zulmu varsa mazlumun ALLAH i var zafer bizimdir ve biz ALLAH'A aitiz

Sonraki Haber Yükleniyor...