Tgrt Haber

Brezilya'da çete üyeleri Rio de Janeiro'da 35'ten fazla otobüsü ateşe verdi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: The Guardian
24 Ekim 2023 13:00 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 13:13
Brezilya'da çete üyeleri Rio de Janeiro'da 35'ten fazla otobüsü ateşe verdi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde çetelerin en az 35 halk otobüsünü, 4 kamyonu ve 1 treni ateşe verdiği bildirildi.

The Guardian'ın haberine göre, saldırılar, çete​ lideri Matheus da Silva Rezende'nin polis tarafından öldürülmesine "misilleme" olarak düzenlendi. Çete üyelerinin en az 35 halk otobüsünü, 4 kamyonu ve 1 treni ateşe verdiği saldırılar, yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Cosmos, Campo Grande, Inhoaiba, Guaratiba, Madureira, Paciencia, Santa Cruz, Sepetiba ve Recreio dos Bandeirantes olmak üzere Rio de Janeiro​'nun en az 9 farklı bölgesinde gerçekleşti.

Rio de Janeiro eyalet valisi Cláudio Castro, paramiliter gangsterlerin Rio'nun toplu taşıma sistemine benzeri görülmemiş bir saldırı​ başlatması ve politikacının "terörist eylemler" olarak adlandırdığı şekilde düzinelerce aracı ateşe vermesinin ardından organize suça karşı misilleme sözü verdi.

Brezilya'da çete üyeleri Rio de Janeiro'da 35'ten fazla otobüsü ateşe verdi

"DEVLETE MEYDAN OKUMAYA CÜRET ETMEYİN"

Vali Castro, saldırılarla bağlantılı 12 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilere "terör eylemleri düzenleme" suçlaması yöneltileceğini kaydederek, organize suç örgütlerini "devlete meydan okumaya cüret etmemeleri" konusunda uyardı.

Yerel basının, eyalet tarihindeki "en büyük suç saldırılardan biri olarak" tanımladığı olaylar nedeniyle, kentte en az 45 okulda eğitime ara verildi. Hükümet yetkilileri ve medya raporları, şiddeti, son yirmi yılda Rio'nun büyük bir bölümünün kontrolünü ele geçiren, siyasi bağlantılı mafya tarzı gruplar olan ve yaygın olarak korkulan milislere bağladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çete üyeleri otobüsü ateşe vermeye hazırlanırken onlarcayolcunun kendileriniotobüsten dışarı atması ve gökyüzüne yükselen yoğun siyah duman yer alıyor.

Kaynak: The Guardian
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...