Tgrt Haber

Bu çöp evdeki boyut bambaşka! İçinde otlar ağaçlar bitti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
12 Mart 2024 17:08 - Güncelleme : 12 Mart 2024 17:26
Bu çöp evdeki boyut bambaşka! İçinde otlar ağaçlar bitti

İngiltere'deki bir çöp ev komşuların şikayeti üzerine açığa çıktı. Fakat bu evdeki çöp boyutu bambaşkaydı. Evdeki nem nedeniyle eğrelti otları çıkmış, evin içinde resmen ağaç haline gelmiş bir durumdaydı. 

İngiltere'nin Gloucestershire bölgesindeki terk edilmiş bir çöp evin içinde ağaçlar büyüdü. Yıllardır bakımsız bir halde duran ev, komşuların şikayetiyle gün yüzüne çıktı. Komşular yetkililerle iletişime geçti, çevre sağlığı görevlileri gördükleri karşısında şoke oldular. 

Evdeki nemli ortam nedeniyle oturma odasında, koridorda eğrelti otları bitti. Yıllardır ihmal edilen evin sahipleriyle görevliler iletişime geçmeye çalışsalar da reddedildiler. Dava açıldı ve bölge mahkemesi evin satışına karar verdi. Yaşanabilir bir hale getirilmesi için yoğun çaba harcanması gereken ev açık artırmaya çıkarıldı. 

Bu çöp evdeki boyut bambaşka! İçinde otlar ağaçlar bitti - 1. Resim

''UZUN SÜRE BOŞ KALAN EVLER FELAKETTİR''

Stroud Bölge Konseyi Konut Komitesi Başkanı Cllr Mattie Ross konu hakkında şunları söyledi:

"Bölgede konut sıkıntısı var, bu nedenle boş evlerin tekrar kullanıma açılmasını teşvik etmek için elimizden geleni yapacağız. Ev sahiplerine, 12 aydan uzun süredir boş olan mülklerin daha sonra uygun fiyatlı kiralık konut olarak kullanılması durumunda onarım ve yenileme için 15 bin sterline (yaklaşık 613 bin TL) kadar faizsiz 'Boş Ev Kredisi' sunuyoruz."

Bu çöp evdeki boyut bambaşka! İçinde otlar ağaçlar bitti - 2. Resim

The Mirror'ın haberine göre, başkan yardımcısı Cllr Lucas Schoemaker şunları ekledi:

"Uzun vadeli boş evler topluluklar için bir felakettir ve anti-sosyal davranışları çekebilir."

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...