Tgrt Haber

Burkina Faso'yu kana buladılar! Sınıra terör saldırısı: 20 ölü, 12 yaralı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ağustos 2023 23:42 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 00:01
Burkina Faso'yu kana buladılar! Sınıra terör saldırısı: 20 ölü, 12 yaralı

Burkina Faso’da sınır bölgesinden düzenlenen terör saldırısında yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetti, en az 12 kişi de yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Burkina Faso​ yine bir terör saldırısıyla sarsıldı. Ülkenin Togo sınırına yakın Orta-Doğu bölgesinde düzenlenen terör saldırısında ortalık kan gölüne döndü. İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; saldırıda yaklaşık 20 kişi hayatını kaybetti, en az 12 kişi de yaralandı.

Yerel güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin çoğunun tüccar olduğunu aktardıldı. Saldırıyı henüz üstlenen ise olmadı.

TERÖR SALDIRILARINDA 16 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ

Burkina Faso’da terör saldırılarında 16 binden fazla sivil, asker ve polis hayatını kaybederken, 2 milyondan fazla kişi ise yerinden edildi.

NİJER'E DESTEK GÖNDERECEKLER

Öte yandan askeri darbenin ardından yardımların kesildiği Nijer'deki cunta yönetimine destek sürüyor. Mali ve Burkina Faso, destek için heyet göndereceklerini açıkladılar. Mali ordusundan yapılan açıklamada, “Burkina Faso ve Mali, Nijer’in başkenti Niamey’e bir heyet gönderiyor. Amaç, iki ülkenin kardeş Nijer halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermektir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...