Tgrt Haber

Çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık kafalarında kaskla çalışıyorlar

11 Ağustos 2023 11:10 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 11:21
Çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık kafalarında kaskla çalışıyorlar

Hindistan'da görenleri hayret ettiren yer bir devlet dairesi çıktı. Personel kafasına herhangi bir şey düşüp yaralanmasın diye kafasına kask takıp çalışıyor.

Hindistan​'ın Telangana eyaletinde bulunan Jagtial şehrindeki Kalkınma Ofisi'nde iş güvenliğine dair hiçbir şey yok. Çalışanlar, masalarında oturup çalışırken kafalarına kask takıyorlar. Ofiste duvarlar yıllardır boyanmamış halde ve sıvaları dökülüyor, tavandan soyulan sıvalar, çalışanların üzerine düşüyor. Bazı bölgelerde ise tuğlalar tamamen açığa çıkmış olarak duruyor.

Birkaç ay önce, bir çalışanın üzerine tavandan bir parça düştü ve beyin yaralanmasından kıl payı kurtuldu. Yerel raporlar, personelin daha güvenli bir binaya taşınmayı talep ettiğini söylüyor. Çalışanlar, işlerini yapmak için ofise her geldiklerinde beyin hasarı riskiyle karşı karşıya kalırken şiddetli muson yağmurları, harabe halindeki ofiste nem ve sızıntılara da yol açtı. Üstelik tavana da yarasalar yerleşti.

DİĞER DEVLET DAİRELERİNDE DE DURUM FARKLI DEĞİL

Bununla birlikte Jagrial’daki devlet dairesinin harap olması sadece oraya özgü değil. Başkent Yeni Delhi’de bile devlet daireleri sağlıksız ve harap durumda. Hindistan’da yaşayan tüm yabancıların vizelerini uzatmak için ziyaret etmek zorunda oldukları Yabancılar Kayıt Bürosu’nda, tehlikeli derecede alçak, kırık fayanslar ve sarkan, dolanan, açık halde elektrik kabloları bulunuyor.

Çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık kafalarında kaskla çalışıyorlar

Kirli duvarlar sanki yıllardır boyanmamış gibi görünüyor ve tozla dolu devasa dosya yığınları neredeyse tavana değiyor, kırık masalar koli bandıyla bir arada tutuluyor ve tuvaletlerden dayanılmaz bir idrar kokusu geliyor.

Çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı artık kafalarında kaskla çalışıyorlar

Daily Mail’in konuyla ilgili görüş almak istediği Jagrial’daki kurumdan bir yetkili de, Kalkınma Ofisi’nde çalışan personelin yakında başka bir binaya taşınacağını duyurdu. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...