Tgrt Haber

Çamaşır makinesi başını yaktı! Rus asker görevden uzaklaştırıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Kommersant
18 Nisan 2023 12:35 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 12:47
Çamaşır makinesi başını yaktı! Rus asker görevden uzaklaştırıldı

Moskova'da Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan albayın başını çamaşır makinesi yaktı. Rüşvet olarak makineyi kabul eden albay, görevden uzaklaştırıldı. 

Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan Albay İvan Mertvişçev'in davası başkent Moskova​'da görüldü. Albayı yakan ise bir çamaşır makinesi oldu. Ukrayna cephesine gönderilecek askerlerin işlemlerinin yapıldığı şubede çalışan görevli olan albay, rüşvet​ aldığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Dava kayıtlarında yer alan bilgiye göre albay, Ramenki'deki askerlik şubesinde çalışan ve kimliği paylaşılmayan yetkiliden kasımda rüşvet olarak çamaşır makinesi istedi. Albay, beyaz eşyayı almaması halindeyse yetkiliyi, üstlerine şubeyle ilgili kötü değerlendirme yapmakla tehdit etti.

FEDERAL GÜVENLİK SERVİSİ'NE ŞİKAYET EDİLDİ

Askerlik şubesi yetkilisi, albay için 70 bin Rus Rublesi yani yaklaşık 16 bin 600 TL eğerinde Bosch marka bir çamaşır makinesi satın aldı. Öte yandan şubede çalışan kimliği belirsiz kişiler, Mertvişçev'i iç güvenlik kurumu Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) şikayet etti. Bunun üzerine FSB, Mertvişçev'i Moskova'daki evinin yakınlarında kasımda yakaladı. 

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İlk duruşmasında önleyici gözaltı kapsamında hapiste tutulan Mertvişçev, daha sonra suçunu itiraf etti. Kommersant'ın haberine göre,son görülen duruşmada mahkeme, albay hakkında 400 bin Rus Rublesi yani yaklaşık 95 bin lira para cezası verdi ve kendisini iki yıllığına görevden menetti. 

Kaynak: Kommersant

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...