Tgrt Haber

Avrupa'da İslamofobi artıyor! Camiye tehdit ve hakaret içeren mektup bırakıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 09:33 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 09:43
Avrupa'da İslamofobi artıyor! Camiye tehdit ve hakaret içeren mektup bırakıldı

Avrupa'da Müslümanlara karşı son dönemde artan ayrımcılık ve nefret suçlarına bir yenisi daha eklendi. Almanya'da bir camiye Müslüman ve göçmen kökenlilere yönelik, tehdit ve hakaret içerikli mektup bırakıldı.

Avrupa'da Müslümanlara karşı ayrımcılık​ ve nefret suçları son yıllarda gittikçe artmaya başladı. Buna önlem almayan hükümetler de eleştirlerin ordağında... Müslümanlara karşı olumsuz bir algı oluşturan göçmenlikle ilgili tartışmalar İslamofobiyi atırdı. Son skandal Almanya​'dan geldi.

Almanya'nın Münster şehirnde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Münster Merkez Camisi'ne tehdit ve hakaret içerikli mektup gönderildi. Skandal olayın ardından polise suç duyurusunda bulunuldu. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Münster Merkez Camisi Dernek Başkanı Fettah Çavuş, hakaret ifadeleri içeren mektubun ardından duydukları üzüntüyü dile getirip, yetkililere çağrıda bulundu.  Çavuş, "Üzülerek söylemek gerekiyor ki Almanya'da yabancı ve Müslüman düşmanlığı giderek artıyor. Yetkililerden suçluların bulunup gerekli cezayı almasını bekliyoruz." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...