Tgrt Haber

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong: İslamofobiye birlikte karşı koymalıyız

Editör: Boran Denizeri / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 14:47 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 14:56
Avustralya Dışişleri Bakanı Wong: İslamofobiye birlikte karşı koymalıyız

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Müslüman karşıtlığına (İslamofobi) hep birlikte karşı durulması gerektiğini belirtti.

Wong, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Siyasi liderler de dahil hepimiz, Müslüman​ karşıtlığına birlikte karşı durmalıyız." ifadesini kullandı.

Güney Avustralya eyaletinin Adelaide kentinde geçen hafta 2 caminin hedef alındığı kundaklamalara değinen Wong, bu saldırıların kendisini dehşete düşürdüğünü vurguladı.

Wong, herkesin ayrımcılık, nefret söylemi ve önyargıya karşı sesini yükseltme sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Wong, hükümetin, Avustralya'daki Filistinli, Müslüman ve çatışmalardan etkilenen diğer toplulukların yanı sıra Avustralya Yahudileri Yürütme Konseyi'ni de desteklediğini sözlerine ekledi.

NEFRET SUÇU EYLEMLERİ ARTTI

Güney Avustralya İslam​ Cemiyeti Başkanı Ahmad Zreika, yerel basına yaptığı açıklamada, bölgede Müslümanların, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların patlak vermesinin ardından "nefret suçu eylemlerine" maruz kaldığını ifade etti.

Zreika, Gazze'de ve İsrail'de yaşananların, Batılı medya ve siyasetçilerin İsrail'e verdiği desteğin, belli bir kesimde "İslam ve Müslüman korkusunu" artırdığı değerlendirmesinde bulundu.

Hükümeti daha sağduyulu ve dengeli açıklamalar yapmaya çağıran Zreika, İsrail yanlısı tutumun cahil bireylerde Müslümanlara yönelik nefreti körükleyeceğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...