Tgrt Haber

Cezayir cayır cayır yandı: 34 ölü, bin 500 evsiz!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: AA, İHA
26 Temmuz 2023 08:25 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 08:39
Cezayir cayır cayır yandı: 34 ölü, bin 500 evsiz!

Cezayir'de hava sıcaklığı 48 dereceye ulaşırken rekor sıcaklık orman yangınlarını tetikledi. Büyük felakette 34 kişi hayatını kaybederken bin 500'e yakın kişi evsiz kaldı.

Rekor sıcaklıklar dünyanın kuzey yarım küresini adeta kasıp kavuruyor. Sıcaklık rekorları, orman yangınlarını da beraberinde getirirken Cezayir’de durum tam bir felakete dönüştü. Cezayir​ İçişleri Bakanlığı ülke genelinde çıkan orman yangınlarında en az 34 kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de evlerinden tahliye edildiğini duyurdu.

BİN 500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ülkede 16 bölgede ormanları, tarım ürünlerini ve çiftlik alanlarını etkileyen 97 yangın görüldüğü belirtildi. Yetkililer 8 bin itfaiyecinin alevleri kontrol altına almaya çalıştığını bildirdi. 26 kişi de yaralanırken, Fenaia, Bejaia, Zbarbar ve Bouira’da bin 500 kişi tahliye edildi.

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, 34 kişinin ölümüne yol açan ülkenin kuzeyindeki şehirlerde çıkan orman yangınlarının tamamının söndürüldüğünü duyurdu. Açıklamada ölenlerden 10'unun Bejaia’da alevlerle mücadele eden askerler öldüğü belirtildi.

Son günlerde ülkenin kuzeyinde sıcaklıklar 48 dereceye ulaşmıştı. Kuzey Afrika’nın bazı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 7 dereceye kadar üzerine çıktı. Cezayir Meteoroloji Bürosu, 48 derecenin üzerindeki sıcaklıkların, ülkenin kuzeyini ay sonuna dek etkileyeceği uyarısı yaptı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Cezayir’de devam eden yangınlarda ölenler için başsağlığı diledi. Bakanlığın yazılı açıklamasında, Cezayir’in çeşitli vilayetlerinde devam eden yangınlarda çok sayıda sivilin ve askeri personelin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, “Yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Cezayir halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, bu zor günlerinde Cezayir’e her türlü desteği sağlamaya daima hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

Kaynak: AA, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...