Tgrt Haber

CHP'de koltuk yarışında Özgür Özel'e yenilen Kılıçdaroğlu dünya gündeminde: Bir yenilgi daha...

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, Financial Times, Daily Mail
05 Kasım 2023 12:56 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 15:43
CHP'de koltuk yarışında Özgür Özel'e yenilen Kılıçdaroğlu dünya gündeminde: Bir yenilgi daha...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan hezimet sonrası değişim seslerinin gölgesinde yapılan CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu en yakın müttefiklerinden Özgür Özel'e kaptırdı. Kurultay ile ilgili uluslararası medya kuruluşları tarafından yapılan yorumlarda, Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın küçük siyasi partilerine çok fazla taviz verdiği ve yine kaybettiği belirtilirken, Özel'in reform çağrısı ön plana çıkarıldı.

CHP​'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan ikinci tur oylamasında 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi. Uluslararası medya kuruluşları, CHP'deki genel başkanlık yarışını yakından izledi.

"KILIÇDAROĞLU YENİ BİR YENİLGİ DAHA YAŞADI"

İngiltere merkezli Financial Times, Kılıçdaroğludevrinin bittiğini "Türkiye​'de ana muhalefet, genel seçim​ yenilgisinin ardından liderini devirdi" başlığıyla duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun genel seçimden sonra da kaybettiğini aktaran gazete, haberinin devamında Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan'a kaybeden Kılıçdaroğlu'nun, yeni bir yenilgi daha yaşadığını belirtti. Haberde şu ayrıntılara yer verildi;

Karar, Kılıçdaroğlu'nun 2010'da CHP genel başkanı olmasından bu yana Türkiye muhalefetindeki en önemli değişikliğe işaret ediyor. Özgür Özel, "Partimizin bir süredir izlediği utanç verici ve pasif siyasete karşı cesur ve kararlı bir politika öneriyorum" dedi.

"MUHALEFETTEN SERT TEPKİLERLE KARŞILAŞTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yenilgi alan Kılıçdaroğlu'nun, muhalefetten sert tepkilerle karşılaştığı, parti içinden bazı isimlerin de Kılıçdaroğlu'nun altılı masaya katılan küçük siyasi partilere çok fazla taviz verdiğini söylediğine dikkat çekildi.

CHP 38. kurultayında Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu

"PARTİNİN NASIL YÖNETİLECEĞİ KONUSUNDA REFORM ÇAĞRISINDA BULUNUYOR"

49 yaşındaki eski eczacı olan Özgür Özel'in, uzun süredir Kılıçdaroğlu'nun müttefiki olarak görüldüğü belirtilen haberin devamında, "Partinin nasıl yönetileceği ve gelecek seçimlere nasıl yaklaşılacağı konusunda reform çağrısında bulunuyor. Kapsayıcı bir yaklaşım benimseyeceğine söz veriyor." ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE'NİN ANA MUHALEFET PARTİSİ ÖZGÜR ÖZEL'İ YENİ LİDER OLARAK SEÇTİ"

Bir diğer İngiltere merkezli gazete olan Daily Mail ise, genel başkanlık seçiminin sonuçlarını okurlarına, "Türkiye'nin ana muhalefet partisi Özgür Özel'i yeni lider olarak seçti" başlığıyla duyurdu. 

Türkiye'nin ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yirmi yıllık iktidarını uzattığı yıkıcı seçim yenilgisinden beş ay sonra, Pazar gününün erken saatlerinde yeni liderini seçmek için oy verdiğini dile getiren gazete;

Özgür Özel'in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegelerinin kendisini yeni genel başkan olarak seçmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerini aldığını ve Ankara'da bir spor salonunda yapılan ikinci tur oylama sonucunda Özel'in, 1.366 delege oyundan 812'sini alarak CHP'nin 8. genel başkanı olduğunu okuyucularıyla paylaştı.

Gazete, Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından yaşananları "heyecandan sesi kısılan binlerce CHP'linin önünde sahnede konuşan Özel, tezahürat yapan kalabalığa daha parlak bir siyasi gelecek ve 'halkı gülümsetecek' sözü verdi" ifadeleriyle anlattı.

Kaynak: TGRT Haber, Financial Times, Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...