Tgrt Haber

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel 14 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’nun deneyiminden istifade edecek

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
05 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 14:24
CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel 14 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’nun deneyiminden istifade edecek

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, İl başkanlarıyla bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Özel, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun deneyiminden istifade edeceğiz” dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan​ seçimi yapıldı. Ankara Spor Salonu'nda yapılan seçimlerin ilkinde iki aday da çoğunluğa sahip olamazken, seçimin ikinci turunda Özgür Özel 812 oy olarak CHP'nin yeni Genel Başkanı seçildi. Özel'in rakibi Kemal Kılıçdaroğlu​ ise, 536 oyda kaldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da soruları yanıtladı. İl başkanlarıyla bir araya gelen Özel, "Dün çok beklenmedik bir şey oldu, sadece 2 oyla seçim 2. tura kaldı. İlerleyen saatlerde toplantı yapmak yerine kahvaltıda bir araya geldik. Bugün ilk kahvaltıyı tercih ettik. Birlikte sohbet etmek bize iyi geldi. Bugün Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve ilk il başkanları olarak bu yaşadığımız demokrasi şöleninin bir eksiklik, bir tartışma değil, bir zenginlik, partimiz ve Türkiye için bir gurur olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz. Biz dün salondan 81 il başkanımızla çıktık ve bugün birlikteyiz.” ifadelerini kullandı.

CHP'nin yeni genel başkanı Özel, açıklamalarda bulundu.

“DENEYİMİNDEN İSTİFADE EDECEĞİZ”

“Bundan sonraki süreçte CHP örgütüne güç veren ve örgütünden güç alan il yönetim anlayışıyla yol yürümeye devam edeceğiz” diyen Özel’in rakibi Kılıçdaroğlu’nun tecrübelerinden istifa edecekleri yönündeki sözleri dikkat çekti. Özel, “Biraz önce içerideki alkışlar, şahsıma değildi, birbirimize değildi. İçerideki alkışlar bu zamana kadar il başkanlarımıza genel başkanlık yapan, partimizin 7. genel başkanı, adalet yürüyüşümüzün önderi Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da onun deneyiminden istifade edeceğiz.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU 14 SEÇİM KAYBETTİ

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden (İBB adaylığı) 4 Kasım 2023 CHP Genel Başkanlık seçimine (1 ve 2. tur) kadar 14 seçimi kaybetti.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...