Tgrt Haber

CIA Başkanı'ndan İsrail'e sürpriz ziyaret: Masada muhtemel ateşkes vardı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 19:29 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 19:55
CIA Başkanı'ndan İsrail'e sürpriz ziyaret: Masada muhtemel ateşkes vardı

CIA Başkanı Willian Burns, İsrail’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Burns ziyareti kapsamında; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mossad Başkanı David Barnea ile görüştü.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Filistin​ Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye 132 gündür sürdürdüğü saldırılarda İsrail hayatını kaybedenlerin sayısının 28 bin 663'e yükseldiği aktarıldı. Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısı da 68 bin 395'e ulaştı.

İşgalci İsrail'e ilk günden beri destek veren ABD​'nin istihbarat servisi CIA'den İsrail'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Mısır’ın başkenti Kahire’de dün sona eren İsrail ve Hamas​ arasında yeni bir ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmelerin ardından CIA Başkanı Willian Burns, İsrail’e gitti.

MASADA 'ATEŞKES VE ESİRLER' VARDI

İsrail basının aktardığı bilgilere göre; Burns’ün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mossad Başkanı David Barnea ile bir araya geldiğini aktararak, görüşmede esirlerin serbest bırakılması için Hamas'la yapılacak muhtemel ateşkes anlaşması olduğu belirtildi.

CIA Başkanı'ndan İsrail'e sürpriz ziyaret: Masada muhtemel ateşkes vardı - 1. Resim

NETAHYAHU KARARLI

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze'deki Refah kentine ilerlemesi konusunda kararlı olduğunu belirterek durumun yeniden değerlendirilmesi yönündeki itidal çağrılarına meydan okudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...