Tgrt Haber

CIA'den dikkat çeken Yunanistan ziyareti: 11 yıl sonra bir ilk

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Ta Nea
01 Haziran 2023 17:55 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 18:10
CIA'den dikkat çeken Yunanistan ziyareti: 11 yıl sonra bir ilk

ABD'nin istihbarat servisi CIA'in Direktörü William Burns, 11 yıl sonra bir ilke imza atıp, Yunanistan'a dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD'nin istihbarat servisi CIA'in Direkötürü William Burns, 11 yıllık aranın ardından Yunanistan​'a kritik bir ziyaret gerçekleştirildi. Atina​'ya giden Burns burada yetkili isimlerle temaslarda bulundu. 

Ta Nea gazetesinin aktardığı habere göre, Burns'ün, bölgeye yaptığı ziyaretler kapsamında salı günü Yunanistan'a gittiği ve resmi temaslarda bulunduğu belirtildi. Burns ile Yunan yetkililer arasında yapılan görüşmelerin verimli geçtiği aktarılan haberde, Burns'ün dün sabah Atina'dan ayrıldığı belirtildi.

ABD-YUNANİSTAN İLİŞKİLERİ İYİ BİR SEVİYEDE

Bunun, bir CIA Direktörü'nün 11 yıl sonra yaptığı ilk ziyaret olduğuna işaret edilerek, ziyaretin ABD-Yunanistan ilişkilerinin iyi bir seviyede seyretmesinin de sonucu olduğu öne sürüldü.

"YUNANİSTAN, ABD İÇİN ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK"

Yunanistan'ın ABD için "öngörülebilir" ve önemli bir müttefik olduğu savunulan haberde, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın da bir konferansa katılmak üzere haziranda Atina'ya geleceği kaydedildi.

Kaynak: Ta Nea

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...