Tgrt Haber

CIA başkanı gizlice Ukrayna’ya gitti, işte sır gibi saklanan toplantı! 

20 Ocak 2023 13:06 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 13:16
CIA başkanı gizlice Ukrayna’ya gitti, işte sır gibi saklanan toplantı! 

ABD basını CIA Direktörü William J. Burns'ün geçtiğimiz hafta gizlice Ukrayna’ya gittiğini yazdı. Burns'ün Ukrayna lideri Zelenski ile görüştüğü duyuruldu. Rusya'dan gizli görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama henüz gelmedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı devam ederken kritik bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin, ülkesine daha çok silah yardımı yapılmasına yönelik çabaları sonunda meyvelerini vermeye başladı. ABD​  ve İngiltere geçtiğimiz günlerde zırhlı araçlar ve hava savunma sistemleri gönderdi.  İngiltere, Polonya, Letonya, Litvanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hollanda ve Slovakya da dün düzenledikleri bir toplantı ile Kiev'e daha çok destek vereceklerini duyurdular. Fransa ve İngiltere halihazırda Ukrayna​'ya tank gönderme sözü verirken bugün benzer bir kararın da Almanya'dan gelmesi bekleniyor.

ZELENSKİ​ İLE CIA​ ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME

Ukrayna'ya destek açıklamaları peş peşe gelirken, The Washington Post gazetesi ortaya çok konuşulacak bir iddia attı. Gazetenin iddiasına göre, ismi açıklanmayan üst düzey bir ABD'li yetkili CIA Direktörü William J. Burns'ün Ukrayna lideri Zelenski ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

CIA başkanı gizlice Ukrayna’ya gitti, işte sır gibi saklanan toplantı! 

GİZLİCE KİEV'E GİTTİ, İSTİHBARAT PAYLAŞTI 

Gazete Burns'ün geçtiğimiz hafta gizlice Kiev'e gittiğini yazdı. Burns burada Ukraynalı lider ile Rusya​'nın bundan sonra atacağı adımlar ve planladığı saldırılara ilişkin ABD istihbaratlarını paylaştı. Sır gibi saklanan toplantıda Zelenski, ABD ve Batı'dan gelen yardımlarla ilgili endişelerini paylaştı. Burns ABD'nin desteklerini sürdürmeyi planladığını belirtti ancak bir noktada bu yardımların zorlaşacağını vurguladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...