Tgrt Haber

Çığlık 7 filminde 'Gazze' krizi: Yönetmen de ayrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 09:07 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 09:17
Çığlık 7 filminde 'Gazze' krizi: Yönetmen de ayrıldı

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdiği için işine son verilen Çığlık 7 filminin başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın ardından yönetmen Christopher Landon da 'yapımın artık bir kabusa döndüğünü' diyerek görevini bıraktı.

Gazze Şeridi​'ni abulka altına alan İsrail'e tepkiler gelmeye devam ediyor. Tüm dünyada Gazze'de ateşkesin sağlanması için milyonlar sokağa dökülürken birçok dünyaca ünlü sanatçı da İsrail'e tepki göstermişti. O sanatçılardan biri de çekimleri devam eden Çığlık-7 filminin başrol oyuncusu Melissa Barrera'ydı...

Barrera'nın kasım ayında İsrail'e tepki gösterdiği için işine son verildiği Çığlık-7 filminin yönetmeni Christopher Landon da filmle ilgili görevinden haftalar önce ayrıldığını duyurdu.

"RÜYA BİR İŞTİ ANCAK KABUSA DÖNDÜ"

Sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada Landon, 'Çığlık-7'den haftalar önce resmen ayrıldığımı duyurmak için şu an iyi bir zaman. Bu benim için rüya bir işti ancak kabusa döndü. Bu işin parçası olan herkes için kalbim kırık, ancak şimdi yola devam etme zamanı" ifadelerini kullandı.

BARRERA'NIN BOŞLUĞU DOLDURULAMADI

Landon, ayrılmasını doğrudan Gazze konusuna bağlamasa da filmin başrol oyuncusu olarak belirlenen Barrera'nın işine son verilmesiyle ortaya çıkan boşluğun doldurulamadığı bildirildi.

Barrera, kasım ayında Instagram'daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan krizi 'toplama kamplarına' benzetmiş ve Batı medyasının sadece İsrail'in bakış açısını yansıttığını ifade etmişti.

Filmin yapımcıları 'antisemitizm' iddiasıyla Barrera'nın işine son vermiş, ertesi gün de filmin bir diğer yıldızı Jenna Ortega filmden ayrıldığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...