Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik mesajları

28 May 2023 20:22 - Güncelleme : 28 May 2023 20:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik mesajları

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi devam ederken Recep Tayyip Erdoğan'a, dünya liderlerinden tebrik mesajları gelmeye başladı. İlk mesaj, Katar Emiri Tamim Bin Hamad'dan geldi. Katar'ı Macaristan, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Pakistan izledi...

Türkiye​, Cumhurbaşkanlığı Seçimi​'nde ikinci tura gitti. Milyonların oy kullandığı seçimde Millet İttifakı​ adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nu, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan​ geride bıraktı. Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı. Erdoğan'a ilk tebrik mesajı Katar Emiri Tamim Bin Hamad'dan geldi. 

Katar Emiri Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar dilerim. Kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha geliştirmek açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim." dedi.

''TEBRİKLER SAYIN CUMHURBAŞKANI!''

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise tebriklerini Türkçe sundu. Başbakan Orban, ''Congratulations to President on his unquestionable election victory! Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!'' ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/PM_ViktorOrban/status/1662860463921590274

''ERDOĞAN'IN ZAFERİNİ KUTLUYORUM''

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’deki iradeyi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutluyorum. Milli siyasetin devamı bakımından bu seçimin sonucu önemliydi. Türk ulusuna hayırlı olsun.” dedi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde, "Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki güvenilir ve tarihi zaferinden dolayı içtenlikle tebrik etti" ifadesi kullanıldı.

28 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti. Twitter'da yapılan paylaşımda, ''Tebrikler dost ve kardeş Türkiye!'' ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TheVillaSomalia/status/1662864315211210752

''SİYASETİ KAMU HİZMETİNE DEMİRLEMİŞ BİRKAÇ DÜNYA LİDERİNDEN BİRİ''

Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, "Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı'na Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

https://twitter.com/CMShehbaz/status/1662868016432914434

ALİYEV'DEN TEBRİK MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederek, sabırsızlıkla Azerbaycan'a beklediğini söyledi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...