Tgrt Haber

Denizaltıda ölen CEO'nun mesajları ortaya çıktı! Seneler önce Titan'a binen kişinin anlattıkları dikkat çekti

23 Haziran 2023 15:08 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 15:38
Denizaltıda ölen CEO'nun mesajları ortaya çıktı! Seneler önce Titan'a binen kişinin anlattıkları dikkat çekti

Titanik'in enkazına düzenlenen felaket yolculuğunda denizaltıda bulunan CEO Stockton Rush'ın son mesajları ortaya çıktı. Rush, ABD'li bir iş insanına 'son dakika' bileti satmak istedi fakat iş insanı kabul etmedi. Rush'ın mesajlarının yanı sıra Titan'a seneler önce düzenlenen bir turda binen adamın anlattıkları dikkat çekti.

Titan denizaltı faciasına dair ayrıntılar ve ilginç tesadüfler gün yüzüne çıkmaya başladı. 250 bin dolar değerindeki ölüm yolculuğunda OceanGate​ şirketinin hayatını kaybeden CEO'su Stockton Rush'ın son mesajları ortaya çıktı. Rush, yolculuktan kısa bir süre önce ABD'li bir iş insanına 'son dakika' indirimi ile teklif sundu, iki kişilik kontenjan açabileceğini söyledi.

Las Vegas'ta yaşayan iş insanı Jay Bloom'un kafasına bu teklif yatsa da oğlu ve onun arkadaşları Titan'a dair güvenlik endişeleri olduğunu belirtince vazgeçti. Bloom, felaketin ardından çok şanslı olduğunu fakat kazadan dolayı çok üzgün hissettiğini ifade etti.

PAKİSTANLI İŞ İNSANI VE OĞLU GİTTİ

Bloom, ''Ben ve oğlum gidecektik fakat oğlumun arkadaşları dalış esnasında yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda onu korkutmuş. Dolayısıyla biz de gitmedik. Bizim yerimize Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood katıldı'' derken onların yerinde kendilerinin de olabileceğini dile getirdi.

Denizaltıda ölen CEO'nun mesajları ortaya çıktı! Seneler önce Titan'a binen kişinin anlattıkları dikkat çekti

''KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEKTEN BİLE GÜVENLİ''

Şirketin CEO’sunun kendisini ikna etmeye çalıştığını söyleyen Bloom, ''Bariz bir risk olmasına rağmen helikoptere binmekten ve hatta tüplü dalış yapmaktan daha güvenli. Trafikte karşıdan karşıya geçmekten bile daha güvenli olduğunu söylemişti. Buna inanarak söylediğine eminim ama çok yanılmış'' ifadesini kullandı.

TİTAN'A YILLAR ÖNCE BİNEN ADAM: İDDİALAR ÜZÜCÜ

Titan'a 2019 yılında binen bir Yunan ise araçta yaşadıklarını anlattı ve ihmal iddialarının 'üzücü' olduğunu söyledi. Titan’ı denemek için şirketin CEO’su Rush ve diğer yetkililerle dalış gerçekleştiren teknisyen Petro Mathioudakis, araçtaki güvenlik önlemlerini savundu. Mathioudakis, aracın tasarımında ve geliştirilme aşamasında güvenlik önlemlerinin alındığını dile getirdi.

Yunan teknisyen, ''Titan ile ilgili iddiaları üzüntüyle takip ediyorum. Titan ile ilgili bilgi kirliliği ve suçlamaları görüyorum ve bunlar beni üzüyor. Titan’ın kalitesiz olduğuna dair ya da ekibin teknik yeterliliği olmadığına dair iddialar asılsızdır'' yorumunu yaptı.

Denizaltıda ölen CEO'nun mesajları ortaya çıktı! Seneler önce Titan'a binen kişinin anlattıkları dikkat çekti

Bahamalar’da dört mürettebatla deneme dalışı yaptıklarını ve 3760 metre (12.336 feet) derinliğe indiklerini söyleyen adam, deneme dalışının 2 saat sürdüğünü ve güvenlik testlerinden de geçildiğini aktardı.

Şirketin CEO’su Rush, başkanı Joel Perry, Derindeniz Araştırmaları Enstitüsü sahibi Karl Stanley ile birlikte dalış gerçekleştirdiklerini söyleyen Mathioudakis, dalış sırasında 4K görüntü kaydı yaptıklarını ve 2G robotik sistemleri test ettiklerini duyurdu.

Sonraki Haber Yükleniyor...