Tgrt Haber

Depremlerin ardından oluşan tektonik izler uzaydan görüntülendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2023 19:55 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 20:09
Depremlerin ardından oluşan tektonik izler uzaydan görüntülendi

Kahramanmaraş meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından oluşan tektonik izler Rusya Federal Uzay Ajansı tarafından uzaydan görüntülendi. Hatay'ın Tepehan Köyü ve Hatay Havaalanı'ndaki değişim gözler önüne serildi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep​, Adıyaman, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TEKNOTİK DEĞİŞİM GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerden biri olan Hatay, Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından uzaydan görüntülendi. Roscosmos, Kanopus-B uydusu ile Hatay'ın Tepehan Köyü'nün Temmuz 2021’de ve depremin ardından 9 Şubat’ta çekilen fotoğrafları ile Hatay Havaalanı ve çevresindeki alanın Aralık 2021’de ve bugün çekilen fotoğraflarını karşılaştırdı. Fotoğraflar ile Tepehan Köyü'ndeki ve Hatay Havaalanı’ndaki tektonik değişim gözler önüne serildi.

Depremlerin ardından oluşan tektonik izler uzaydan görüntülendi

Roscosmos tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin güneydoğusunda depremden sonra yaşanan değişimin görüntülemeye devam ettiği, bu araştırmaların da Türkiye'deki depremden sonra arama-kurtarma ekipleri ve insani yardım malzemeleri gönderen Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda gerçekleştirildiği aktarıldı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM​ BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...