Tgrt Haber

Deyrizor'da gerginlik tırmanıyor: Bu kez DEAŞ harekete geçti

03 Eylül 2023 17:32 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 17:42
Deyrizor'da gerginlik tırmanıyor: Bu kez DEAŞ harekete geçti

Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasında çıkan çatışmalardan yararlanan terör örgütü DEAŞ’ın hücreleri bir video yayınlayarak harekete geçti. Yayımlanan videoda, DEAŞ üyelerinin El-Hol kampına ve DEAŞ hapishanelerine saldıracakları bilgisi yer aldı.

PKK/YPG’ye bağlı Deyrizor​ Askeri Konseyi'nin, Arap komutanı Ahmed Ebu Havle’nin (Ahmet El Habil), DEAŞ grubuyla gizli bağlantıları olduğu şüphesiyle SDG tarafından tutuklanmasına tepki olarak başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Arap aşiretleri birçok köyü teröristlerden temizlerken PKK/YPG ise bölgeye takviye güç yönlendirdi.

DEAŞ HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan çatışmaları fırsat bilen DEAŞ de harekete geçti. DEAŞ hücreleri Deyrizor'da hareketlenmeye başladı ve yayımladıkları videoda El-Hol kampına ve IŞİD hapishanelerine saldıracaklarını ifade etti. 

Deyrizor'da çatışmalar şiddetlenirken DEAŞ harekete geçti.

SURİYE ASKERLERİ HEDEF ALINMIŞTI

Bir süredir eylem planlayan DEAŞ, Deyrizor’da Suriye askerinin bulunduğu otobüse saldırmış ve otobüste bulunan 23 kişi ölürken, 7 kişi de yaralanmıştı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyrizor’un Mayadin ilçesinde bulunan Badiye bölgesinde DEAŞ’ın Suriye ordusuna ait saldırısını doğrulamıştı. 

ABD’Lİ ASKERLER GÖRÜŞME YAPTI

Bölgedeki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken ABD'li komutanlar Ethan Goldrich ve Joel B. Vowell'ın SDG, Demokratik Suriye Meclisi ve aşiret liderleri ile bir araya geldi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...