Tgrt Haber

Deyrizor'da zorlu mücadele: Teröristler 8 Arap aşireti mensubu genci kaçırdı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Eylül 2023 16:59 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 17:15
Deyrizor'da zorlu mücadele: Teröristler 8 Arap aşireti mensubu genci kaçırdı

Deyrizor'da Arap aşiretlerinin terör örgütü PKK/YPG ile mücadelesi sürüyor. Birçok köyü terör örgütünden arındıran Arap aşiretlerinden 8 genç, teröristler tarafından kaçırıldı.

Arap aşiretlerinin 27 Ağustos'ta Deyrizor​'da başlattığı operasyonlar sürerken köyler, bir bir terör örgütü PKK/YPG​'den arındırıldı. Arap aşiretlerinin zaferi karşısında çileden çıkan teröristler aşiret mensubu 8 genci kaçırdılar.

Teröristler, Arap aşiretlerinin sivil kayıpları önlemek için çekildikleri Azme köyünde 8 genci alıkoydu.

Alıkonulan Arap aşireti mensuplarının akıbeti bilinmiyor.

Arap aşiretleri PKK'nın elindeki 24 köyü kurtardı.

DEYRİZOR'DA ÇATIŞMALAR

Ülkenin doğusundaki Deyrizor ilinde örgüt baskısı altındaki Arap aşiretlerinin PKK/YPG'ye karşı başlattığı operasyonlar 12. gününe girdi. Deyrizor ilinde 27 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, diğer Arap aşiretlerinin katılımıyla Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçesinde de çeşitli yoğunluklarda devam ediyor.

PKK/YPG'nin baskısı altındaki Arap aşiretleri​ de sivil kayıpları önlemek için teröristlerden temizlediği 33 köyün nerdeyse yarısından çekilmek zorunda kaldı.

Deyrizor'da zorlu mücadele: Teröristler 8 Arap aşireti mensubu genci kaçırdı

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG İŞGALİ

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında işgal ettiği Deyrizor'daki halkın tamamı Araplardan oluşuyor.

Terör örgütü, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü ABD yaptırımlarına rağmen kaçakçılar aracılığıyla Şam yönetimine satarak gelir sağlayan örgüt elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken, bölge halkı yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum kalıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...