Tgrt Haber

Doğumdan sonra korkunç ölümcül hastalığa yakalandı! Şimdi farkındalık için uğraşıyor

29 May 2023 15:58 - Güncelleme : 29 May 2023 16:10
Doğumdan sonra korkunç ölümcül hastalığa yakalandı! Şimdi farkındalık için uğraşıyor

Et yiyen bakteri hastalığına yakalanan ve ölümden dönen 27 yaşındaki Charleigh Chatterton, bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı.

Henüz 27 yaşındaki Charleigh Chatterton, 22 Nisan'da bebeğini dünyaya getirdi. Doğumdan 6 gün sonra ise karnında kızarıklık olduğunu fark etti, bir süre sonra da kaşınmaya başladı. Genç kadın, hasteneye bu şikayetlerle başvurdu. Charleigh'e et yiyen bakteri hastalığı olarak bilinen Nekrotizan Fasiite teşhisi konuldu ve ailesine yaşama şansının oldukça düşük olduğu söylendi.

Charleigh Chatterton 'kaynar su' derecesinde sıcaklaşan kızarıklıkların yanı sıra ağır grip semptomları geçirdiğini söyledi. BBC'nin haberine göre doktorlar, et yiyen bakterinin yayılmasını önlemek için kadının acil ameliyata alınarak ölü dokuların çıkarılması gerektiğine karar verdi.

Chatterton, üç gün boyunca uyutulurken uyandığında karnında altı gün boyuna iyileşmenin devamı için açık tutulan daha sonra kapatılan yarık buldu.

Doğumdan sonra korkunç ölümcül hastalığa yakalandı! Şimdi farkındalık için uğraşıyor

NADİR GÖRÜLEN ÖLÜMCÜL HASTALIK

Nekrotizan fasiit, Türkçe ifadesiyle et yiyen bakteri hastalığı da denen, yumuşak dokuları tutan ve tuttuğu dokularda nekroza sebebiyet veren nadir görülen bir hastalıktır. Bu hastalığa yakalananların birçoğu hayatını kaybeder. Hayatta kalma şansını artırmak için en kısa zamanda müdahale edilmesi gerekir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...