Tgrt Haber

Dolandırıcı çetesi birçok ülkede şubeleşip senaryosu gerçek olan filmdeki yöntemle senelerce vurgun yaptı

08 Mart 2023 09:33 - Güncelleme : 08 Mart 2023 09:56
Dolandırıcı çetesi birçok ülkede şubeleşip senaryosu gerçek olan filmdeki yöntemle senelerce vurgun yaptı

Leonardo di Caprio'nun başrolünde oynadığı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) filminden esinlenerek, binlerce kişiyi dolanlarıdan ve birçok ülkede şubeleşen çete Portekiz'de yakalandı.

Brezilya polisi ve Interpol​ oldukça ilginç bir dolandırıcı çetesini Portekiz'in başkenti Lizbon'da yakaladı. Çete, Leonardo di Caprio'nun başrolünde olduğu, senaryosunun gerçek bir hikayeye dayandığı 2013 yapımı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) adlı filmden esinlenerek binleri dolandırdı. Brezilya Federal Bölge Sivil Polisi tarafından yapılan açıklamada, Çekyalı bir şüpheli tarafından Lizbon’da kurulan bir çağrı merkezi üzerinden kripto para​ ile Brezilyalıları dolandıran çetenin üyelerine filmi izleterek, hikayede uygulanan yöntemleri taklit etmelerini istediği belirtildi.

Dolandırıcı çetesi birçok ülkede şubeleşip senaryosu gerçek olan filmdeki yöntemle senelerce vurgun yaptı

EN AZ 50'ŞER YIL HAPİS CEZASI

Çetenin liderinin operasyon sırasında kaçmaya çalışırken Almanya’daki Frankfurt Havalimanı’nda yakalandığı aktarılan açıklamada, çetenin tutuklanan 6 yöneticisine ait banka hesaplarının dondurulduğu ifade edildi. Çete üyelerinin, örgütlü suç işleme, kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık gibi suçlardan en az 50’şer yıl hapis cezası ile yargılanmaları bekleniyor.

ÇETENİN BİRÇOK ÜLKEDE ŞUBESİ VAR!

En az 4 yıldır faaliyet gösteren çetenin şu ana kadar 945 Brezilyalıyı dolandırdığı ve bazı kurbanların ise servetlerini kaybettikleri bildirildi. Yetkililer, çetenin halen Londra, Madrid, Prag, Dubai ve Tel Aviv’de şubelerinin bulunduğuna ve Meksika, Arjantin, Uruguay ve Şili’de çağrı merkezi üzerinden faaliyet göstermeye devam ettiğini açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...