Tgrt Haber

Donald Trump direnecek mi teslim mi olacak? Suçlamalar kabul edildi iki yol var

31 Mart 2023 10:16 - Güncelleme : 31 Mart 2023 10:34
Donald Trump direnecek mi teslim mi olacak? Suçlamalar kabul edildi iki yol var

ABD New York Büyük Jürisi, eski Başkan Donald Trump'a yöneltilen suçlamaları kabul etti. Tutuklanacağını iddia eden Trump'ın önünde şimdilik iki seçenek var. Eski başkan, ya teslim olacak ya da direnecek.

Amerika Birleşik Devletleri​'nde New York Büyük Jürisi, eski Başkan Donald Trump​'a yöneltilen suçlamaları kabul etti. Suçlama, Beyaz Saray tarafından atanan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'in soruşturma sonucu geldi. Bu durumda, Trump daha önce ilişki yaşadığı Stormy Daniels​'a kampanya kaynaklarından usulsüz olarak sus payı verdi. New York Büyük Jürisi'nin suçlamaları kabul etmesiyle beraber Trump, hakkında ceza davası açılan, Amerika'nın ilk eski başkanı oldu.

Karardan sonra hakkındaki suçlamaları, "Politik zulüm ve Amerika Birleşik Devletleri'ne saldırı" diyerek niteleyen Donald Trump'ın önünde ise şimdilik iki seçenek var. Trump ya teslim olacak ya da direnecek.

Trump, teslim olursa ilk olarak parmak izi alınacak ardından gözaltı fotoğrafı çekilecek. Son olarak ise Trump'ın yüzüne suçları okunacak ve tutuksuz yargılama başlayacak. Seçimlerde aday olacağını açıklayan Trump'ın direnmesi durumunda, seçim kampanyasını bu görüntüler üzerinden yürüteceği konuşuluyor.

Donald Trump direnecek mi teslim mi olacak? Suçlamalar kabul edildi iki yol var
Trump ile ilgili karar açıklanmadan, sosyal medyada yapay zeka ile oluşturulmuş fotoğraflar yayınlanmıştı.

TRUMP'IN 'KELEPÇELENME' İSTEĞİ

Trump'ın yakın çevresinden gelen iddialar da ağızları açık bıraktı. Trump'a yakın kaynaklar, 'kelepçelenme isteği' içerisinde olduğunu öne sürdü. Mahkemeye götürülürken kelepçelenmek istediğini yakın çevresine söyleyen Trump'ın danışmanları ise bu konuda ciddi olup olmadığını anlayamadığını belirtti.

Donald Trump'ın amacının kelepçeli görüntü vererek 2024 seçimleri öncesinde seçmen kitlesini hareketlendirmek istediği düşünülüyor. Trump’ın yargı sürecinin adil olmadığını söyleyerek bu şekilde poz vererek sürecin yüzü olmayı amaçladığı da iddialar arasında.

''VURULURSAM SEÇİMİ KAZANIRIM''

Trump’ın kurmaylarının ABD'nin eski başkanına, “Kendiniz teslim olun” önerisinde bulunduğu da belirtilirken Trump’ın ise bu talebi reddettiği ve Gizli Servis’ten de koruma talep etmeyeceği açıklandı. Trump’ın yakınlarına, “Eğer biri beni vurursa ben de şehit olabilirim. Eğer vurulursam 2024’teki seçimleri büyük ihtimalle kazanırım” dediği öğrenildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...