Tgrt Haber

Donald Trump'tan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Hiç olmadığı kadar yakınız çok yıkıcı olacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ekim 2023 11:51 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:07
Donald Trump'tan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Hiç olmadığı kadar yakınız çok yıkıcı olacak

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Donald Trump, Iowa'da yaptığı bir seçim konuşmasında Üçüncü Dünya Savaşı'nın çok yakında olduğunu söyledi.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​, 2024​ başkanlık seçimleri için yaptığı miting sırasında dikkat çeken bir söze imza attı. ''3. Dünya Savaşı'na hiç olmadığı kadar yakınız'' diyen Trump, bu savaşın büyük bir yıkıma neden olacağını iddia etti. 

Trump, destekçilerine seslenerek "Sizleri Afganistan'daki gibi güçsüz hale gelerek değil; daha güçlü bir şekilde bu savaşın dışında tutacağım." dedi.

Trump, 2024'te Oval Ofis'e geldiğinde karşısında direkt olarak Rusya-Ukrayna savaşını bulacağını belirtti. Donald Trump "Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı kısa sürede çözeceğim" açıklamasını yaptı.

''RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINI 24 SAATTE BİTİRECEĞİM''

Donald Trump, daha önce defalarca kez Rusya-Ukrayna savaşını 24 saat içinde bitirebileceğini dile getirmişti. Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ve Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy üzerinde yeterince etkisi olduğunu ve Beyaz Saray'ın teşvikiyle savaşın durdurulabileceğini savunmuştu.

Trump, "Zelenskiy'i iyi tanıyorum. Putin'i daha da iyi tanıyorum. Ve her ikisiyle de çok iyi ilişkim var. Zelenskiy'e artık anlaşma yapmak zorunda olduğunu söylerdim. Putin'e de eğer anlaşma yapmazsa Ukrayna'ya daha çok silah vereceğimizi söylerdim. Zorunda kalırsak şu ana kadar aldıklarından daha fazlasını vereceğimizi iletirdim. Anlaşma bir günde tamamlanırdı" demişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...